Formula E: magabiztosan szerezte meg De Vries az idény első pole-ját

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 15:10
null
Nyck de Vries indulhat az élről a 2021-es szezon legelső futamán (Fotó: DPPI)
Nyck de Vries szerezte meg a pole pozíciót a Formula E rijádi idénynyitójának időmérőjén. A Mercedes holland versenyzője a szabadedzések után a kvalifikáción sem talált legyőzőre – mellőle Pascal Wehrlein vághat neki a sorozat történelmének legelső villanyfényes futamának.

 

Rijádban veszi kezdetét a Formula E 2021-es idénye. A Szaúd-Arábia fővárosának történelmi részén kialakított utcai pályára csütörtökön hajtottak ki először a versenyautók – a nyitó szabadedzésen a mercedeses Nyck De Vries bizonyult a leggyorsabbnak André Lotterer (Porsche) és Lucas di Grassi (Audi) előtt.

A holland versenyző pénteken ott folytatta, ahol az előző napon abbahagyta, és a második tréningen is ő autózta a leggyorsabb kört. Ezúttal a csapattársa, Stoffel Vandoorne végzett mögötte, a harmadik pozícióban a venturis Edoardo Mortara zárta az edzést.

A pénteki időmérőt még a villanyfényes futamoktól eltérő körülmények között rendezték. De Vries a kvalifikáción is erősen teljesített, és bejutott a leggyorsabb hat versenyző közé, akik harcba szállhattak a Super pole-ért. A holland mellett Mortara, Pascal Wehrlein, René Rast, Alex Lynn és Mitch Evans vehetett részt a végső csatában, ám végül egyikőjük sem tudott De Vriesnél gyorsabb kört autózni.

A Mercedes versenyzője mellől Wehrlein, a második rajtsorból Rast és Mortara vághat neki az idény első futamának, ami magyar idő szerint 17.30-kor veszi kezdetét.

FORMULA E
RIJÁD, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Nyck de Vries (holland, Mercedes): 1:08.157
2. Pascal Wehrlein (német, Porsche): +0.664
3. René Rast (német, Audi): +0.712
4. Edoardo Mortara (svájci, Venturi): +1.160
5. Alex Lynn (brit, Mahindra): +1.188

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik