Formula–E: kiderült, hogy tovább csúszik-e az idénykezdet

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.06. 13:48
null
Az előző idényhez hasonlóan a 2021-es is Szaúd-Arábiában veszi kezdetét (Fotó: DPPI)
Az előzetes tervek szerint január közepén vette volna kezdetét a Formula–E hetedik idénye, ám a chilei fordulót el kellett halasztani, hiszen a dél-amerikai országban érvénybe lépő korlátozások sokaknak lehetetlenné tették volna a beutazást. Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, hogy bő egy hónappal később megkezdődhet az idény.

 

Az elmúlt napokban egyre több kérdőjel akadt a Formula–1 melbourne-i idénykezdetével, s könnyen lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2021-es szezon nyitó hétvégéje is csúszik a királykategóriában. A világszerte továbbra is tomboló járvány persze más sorozatokat sem kímélt – a Formula–E januári, Chilében tervezett idénynyitóját decemberben voltak kénytelenek elhalasztani, miután a helyi kormány megtiltotta a Nagy-Britanniából érkező külföldi állampolgároknak az országba való beutazást.

Ezzel a február végére tervezett szaúd-arábiai hétvége lépett elő a szezon első fordulójává, a Formula–E hivatalos Twitter-oldalán megjelent rövid tájékoztatás szerint pedig jelenleg biztosnak tűnik, hogy meg is tudják rendezni a két éjszakai futamot.


 

„Rijádban kezdődik meg a Formula–E-s világbajnokság hetedik szezonja az első éjszakai versenyekkel 2021. február 26-án és 27-én” – olvasható a Twitter-bejegyzésben.

Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy a nyitó hétvége után hol és mikor folytatódik az idény, hiszen a tavaly nyáron kiadott előzetes versenynaptár menetrendjét biztosan nem tudja tartani az immár világbajnoki státusszal rendelkező sorozat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik