Formula E: hazai siker – Lynn nyert a második londoni versenyen

Vágólapra másolva!
2021.07.25. 16:00
Alex Lynn (Mahindra) aratott győzelmet a Formula E londoni versenyhétvégéjének második versenyén. Mögötte Nyck de Vries (Mercedes) és Mitch Evans (Jaguar) zárt.

A mercedeses Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole pozíciót a délelőtti időmérőn így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második londoni versenyen. Mellőle és mögüle két hazai versenyző, Oliver Rowland, valamint Alex Lynn indulhatott el, míg a harmadik sorból Nyck de Vries és Mitch Evans rajtolhatott el. Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole pozíciót a délelőtti időmérőn így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második londoni versenyen. Mellőle és mögüle két hazai versenyző, Oliver Rowland, valamint Alex Lynn indulhatott el, míg a harmadik sorból Nyck de Vries és Mitch Evans rajtolhatott el.

Vandorrne jól indult el, és sikerült megtartania a vezetést, és a top 6-os sorrendje is változatlan maradt, igaz, nem sokkal később a belga csapattársa, De Vries tudott előrelépni egy pozíciót, miután maga mögé tudta utasítani Lynnt, aminek eredményeként akkor mindkét Mercedes dobogós helyen haladt.

 

Hátrébb René Rast és Sébastien Buemi ütközött össze, aminek következményeként előbbi kiesett, míg utóbbit 10 másodperces stop & go büntetéssel sújtották a sportfelügyelők, és az eset okán a biztonsági autót is pályára küldték.

 

Vandoorne az újraindítást követően is meg tudta tartani a vezetést, sokáig azonban nem volt szabad a verseny, hiszen André Lotterer és António Félix da Costa találta meg egymást az 1-es kanyarban. Előbbi bokszutca áthajtásos büntetésben részesült baleset okozásáért, míg utóbbi kénytelen volt feladni az újabb safety car szakasszal folytatódó futamot.

 

Időközben nagy meglepetésre Lucas di Grassi állt az élre azt követően, hogy a biztonsági autós szakasz közben a bokszutcában megelőzte az előtte haladókat, míg az újraindítás után a vezetést elvesztő Vandoorne Mercedesébe Rowland csúszott bele hátulról, aminek eredményeként előbbi a tizennegyedik, míg utóbbi a tizenkilencedik pozícióba esett hátra, illetve összeszedett egy 5 másodperces időbüntetést is.

Noha Di Grassi már több mint két másodperces előnyt épített ki az élen, rövidesen érkezett az üzenet, hogy a biztonsági autós procedúra közben elkövetett szabályszegésért bokszutca áthatjtásos szankciót szabtak ki rá, a vezetést így a korábban a De Vriest maga mögé utasító Lynn vette át.

 

A hazai pályán versenyző britnek sikerült kicsit leszakítania magáról De Vriest, míg mögöttük Evans, Robin Firjns és Pascal Wehrlein haladt. Hátrébb aztán újabb incidens történt: Sam Bird és Norman Nato ütközött össze egymással, ami mindkettejük kieséséhez vezetett.

 

Az élen ezt követően már nem változott a helyzet: Lynn aratott győzelmet hazai pályán, míg De Vries, Evans, Frijns és Wehrlein egészítette ki a top 5-öt. Di Grassi a büntetését követően a nyolcadik helyen futott be.

Folytatás augusztus 14–15-én Berlinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik