Formula E: Günther nyert az első New York-i versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 23:24
Maximilian Günther aratott győzelmet a Formula E New York-i versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Jean-Éric Vergne és Lucas di Grassi szelte át a célvonalat.

Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn, így ő várhatta a piros lámpák kialvását New Yorkban. Mellőle Jean-Éric Vergne rugaszkodhatott el, míg a második sorból Alex Lynn és Maximilian Günther indulhatott. Az összetettet vezető Edoardo Mortara pedig az utolsó előtti, vagyis a 23. helyről vághatott neki a versenynek.Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn, így ő várhatta a piros lámpák kialvását New Yorkban. Mellőle Jean-Éric Vergne rugaszkodhatott el, míg a második sorból Alex Lynn és Maximilian Günther indulhatott. Az összetettet vezető Edoardo Mortara pedig az utolsó előtti, vagyis a 23. helyről vághatott neki a versenynek.

Cassidy jól kapta el a startot, sikerült is megtartania a vezetést, mögé Vergne és Sébastien Buemi sorakozott fel, miután Lynn kissé elfékezte az első kanyarba menet, és egészen az ötödik helyre csúszott vissza. Az első támadó üzemmódok felvétele után is Cassidy maradt az élen, igaz, szorosan tapadt rá Vergne, így sűrűn kellett a visszapillantó tükörbe tekintenie. A franciának azonban nem sikerült előznie, így az új-zélandi kissé el tudott lépni, miközben hátrébb Pascal Wehrlein találta el Lynnt a visszafordítóban, aminek következményeként a német kiesett, míg a brit a hetedik helyre esett hátra.

Nem sokkal később aztán Günther vette át a harmadik helyet, hátránya azonban már ekkor is meghaladta az öt másodpercet az élen álló kettőshöz viszonyítva. Ez a távolság a következő percekben is maradt, miután Mitch Evans megálló autója miatt teljes pályás sárga zászló lépett érvénybe.

Tizennyolc perccel a vége előtt Vergne egy másodpercen belülre zárkózott fel az élen álló Cassidyre, míg hátrébb a nagy léptekben előre haladó Jake Dennis lassult le. Noha Vergne többször is próbálkozott, sokáig nem sikerült elmennie Cassidy mellett, s az első igazi offenzívára bő öt perccel a vége előtt került sor. A manőver viszont nem volt teljesen tiszta, a két pilóta összeért, aminek következményeként Günther az élre állt, mögötte Vergne maradt, aztán Lucas di Grassi, Cassidy, valamint Robin Frijns sorolt be az első ötösbe.

Az utolsó percekben már nem is változott a sorrend: Günther nyert, Vergne és Di Grassi előtt, míg az első ötöst Cassidy és Frijns egészítette ki. Frijns ezzel fellépett Mortara mellé a bajnoki táblázat élére.

Folytatás vasárnap 15 óra 30 perckor a második időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik