Formula–E: Di Grassi a pole-ban a mexikói nyitányon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.01.14. 18:09
null
Lucas di Grassié a 2023-as idény első pole pozíciója (fotó: DPPI)
Lucas di Grassi szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E 2023-as idénynyitóján Mexikóvárosban. Mellőle Jake Dennis várhatja a 21 órakor kezdődő verseny rajtját, míg a második sorban Jake Hughes és André Lotterer foglalhat helyet.

 

Mexikóvárosban, az Autódromo Hermanos Rodriguezen veszi kezdetét a Formula–E új érája. A sorozat kilencedik idényében ugyanis bemutatkozik a Gen 3-as autó, amely minden szempontból előrelépést jelent az elődjéhez képest.

A minden eddiginél könnyebb és gyorsabb, illetve az idei évtől Hankook-gumikkal felszerelt gépekkel egy jócskán átalakult mezőny csaphat össze, hiszen amellett, hogy távozott a tavalyi bajnok Mercedes, a szériához csatlakozott McLaren és a Maserati is, előbbi csapat pont a távozó német istállót, míg utóbbi a Venturit vásárolta fel.

Az első félórás edzésen a Dragonból alakult DS Penske kétszeres világbajnoka, Jean-Éric Vergne bizonyult a leggyorsabbnak az újonc Jake Hughes és Sergio Sette Camara előtt. Negyedikként Pascal Wehrlein végzett, míg a Penskéhez igazoló Stoffel Vandoorne az ötödik helyet foglalta el pénteken. A McLarennel visszatérő és a tréning végén a falat is eltaláló René Rast a tizenegyedik, míg a tavaly egy versenyre beugró, de idén már állandó versenyzőként rajhoz álló Sacha Fenestraz a tizennyolcadik lett.

A szombati gyakorláson Wehrlein vette át a vezetést, mögötte Vergne, Sette Camara, Mitch Evans, valamint Vandoorne zárta a top 5-öt, mg a hatodik helyről Hughes várta a folytatást.

Az A-csoportból André Lotterer, Sébastien Buemi, Lucas di Grassi és Fenestraz, míg a B-ből Jake Dennis, Dan Ticktum, Hughes és Wehrlein jutott tovább a kvalifikáció első szakaszában. A negyeddöntőből Hughes, Lotterer, Di Grassi és Dennis jutott tovább, közülük először Lotterer és De Grassi csapott össze egymással, majd Hughes és Dennis következett az elődöntőben.

Az első párharcból Di Grassi, míg a másodikból Dennis jutott tovább, így ők ketten szállhattak harcba a rajtelsőségért. Kettejük közül a brazil bizonyult a leggyorsabbnak, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását.. Mellőle tehát Dennis rugaszkodhat el, míg a második sorban Hughes és Lotterer foglalhat helyet. Az első tízest Ticktum, Wehrlein, Buemi, Fenestraz, Da Costa és Evans tette teljessé.

Folyatás 21 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik