Formula E: De Vriest elöntötték az érzelmek, míg a Mercedes hamarosan búcsúzhat

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 14:51
null
Nyck de Vries lett a Formula E első világbajnoka (Fotó: AFP)
Hiába szerezte meg a versenyzőknél és a csapatoknál is a világbajnoki címet a Mercedes, a hírek szerint a német gyártó a következő idény végén kiszáll a Formula E-ből. Mindez viszont egyelőre nem különösebben foglalkoztatja Nyck de Vriest, aki megszerezte a vb-címet a berlini idényzárón.

 

Múlt vasárnap történelme első világbajnokát avatta a Formula E. A berlini dupla idényzárón – amely előtt matematikailag még 18-an voltak esélyesek a végső győzelemre – a Mercedes holland versenyzője, Ncyk de Vries hódította el a bajnoki címet.

„Elöntöttek az érzelmek. Ez egy kemény szezon volt a számomra, sok jó és rossz pillanattal – mondta az utolsó futam után az újdonsült világbajnok. – Persze mások is hasonló csónakban eveztek, így minden az utolsó versenyen dőlt el. A szerencse viszont a mi oldalunkra állt, nagyon jó futamot teljesítettünk, és az autónk tempója is nagyon erős volt. Folyamatosan a cél lebegett a szemem előtt, de olykor úgy tűnt, hogy a többiek ezt nem tartják tiszteletben. Úgyhogy eljött az a pillanat, amikor csak épségben célba akartam érni, és jó volt, amikor láttam, hogy minden rendben lesz.”

Az egyéni vb-cím mellett a Mercedes a csapatok bajnokságában is elhozta a trófeát. Emiatt a német gyártó egy kissé furcsa helyzetbe került, ugyanis az idényzáró kezdete előtt attól volt hangos a berlini paddock, hogy a 2022-es szezon végén a Mercedes búcsút int a Formula E-nek.

Toto Wolff akkor azt nyilatkozta, hogy már meghozták a döntést a jövőjükkel kapcsolatban, ám egyelőre nem fedné fel azt. A motorsport.com értesülései szerint a Mercedes a dupla siker ellenére is követné jövőre az Audi és a BMW példáját – a másik két nagy német gyártó számára a múlt hétvégi berlini forduló jelentette a búcsút a sorozattól. A szakportálnál úgy tudják, a következő napokban várható a bejelentés a Mercedesnél a kiszállásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik