Formula E: a címvédő indulhat az élről Monacóban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.08. 13:18
null
António Félix da Costa volt a leggyorsabb a monacói időmérőn (Fotó: DPPI)
António Félix da Costa szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E monacói versenyhétvégéjének időmérőjén. A DS Techeetah versenyzője mögött Robin Frijns zárta a kvalifikációt, a második rajtsorból Mitch Evans és Jean-Éric Vergne vághat neki az idény hetedik futamának.

 

Két héttel a Formula–E első, nem utcai pályán rendezett versenyei után újabb történelmi eseményre kerül sor ezen a hétvégén, ugyanis a sorozat mezőnye először csap össze a legendás monacói pályának azon vonalvezetésen, amely szinte teljesen megegyezik a Formula–1-es mezőny által használt változattal.

Az első szabadedzésen az idén eddig erősen teljesítő, de Valenciában gyenge hétvégét záró Jaguar párosa diktálta a tempót. A nyitó edzésen Sam Bird bizonyult a leggyorsabbnak Mitch Evans és Robin Frijns (Virgin) előtt.

Az erősorrend az élen nem változott a második edzésre sem, amelyet szintén behúzott a Jaguar. Ezúttal viszont Evans volt a gyorsabb csapaton belül, s 1:31.118-as körével az élen zárta a tréninget Bird és a DS Techeetah címvédője, António Félix da Costa előtt.

Az időmérőn viszont csak az egyik Jagur-pilóta jutott be a legjobb hat versenyző közé – Evans mellett Frijns, Da Costa, Maximilian Günther, Jean-Éric Vergne és Oliver Rowland szállhatott harcba a Super pole-ért. Azonban nem sokkal előtte, a negyedik csapat próbálkozás során egy baleset is történt. Sérgio Sette Camara forgott meg, és találta el a falat autója hátuljával, aminek következtében idő nélkül zárta a kvalifikációt.


A legfontosabb részben a harmadikként próbálkozó Da Costa bizonyult a leggyorsabbnak, aki 0.012 másodperccel autózott gyorsabb kört az időmérőt másodikként záró Frijnsnél. A második rajtsorba Evans és Vergne parkolhatja majd le az autóját a rajtrácson.

A monacói futam 16 órakor veszi kezdetét!

FORMULA E
MONACÓ, IDŐMÉRŐ
1. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah) 1:31.317
2. Robin Frijns (holland, Virgin) +0.012
3. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) +0.051
4. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah) +0.059
5. Maximilain Günther (német, BMW Andretti) +0.722

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik