F3: Martins nyert Spanyolországban; Tóth a 24. helyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 10:59
null
Victor Martins győzelmével ért véget az F3 spanyolországi fordulója (Fotó: DPPI)
Victor Martins aratott győzelmet a Formula–3-as spanyolországi versenyhétvége vasárnapi futamán. Mögötte Roman Stanek és Isack Hadjar szelte át a célvonalat, míg Tóth László a 24. helyen zárt.

 

Roman Stanek várhatta az élről a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamon. Mellőle Victor Martins rugaszkodhatott el, míg a második sorból Alekszandr Szmoljar és Isack Hadjar indult. Tóth László a 29. rajtkockát foglalta el.

Stanek jól kapta el a rajtot, de Martins az első kanyarban külső íven elment mellette, így visszacsúszott a második pozícióba. Az első kettős mögé Hadjar zárkózott fel, majd Szmoljar és Oliver Bearman egészítette ki a top 5-öt, míg Tóth megtartotta a 29. helyét.

Noha az első körök viszonylagos nyugalomban teltek, a negyedikben pályára kellett hajtania a biztonsági autónak, miután Kush Maini eltalálta Rafael Villagómezt, aminek következményeként falba szállt a mexikói.

A korlátozás a 7. körben ért véget: Martins jól jött el az újraindításnál, mögé Stanek, Hadjar, Szmoljar és Bearman érkezett, míg Tóth továbbra is a 29. pozícióban haladt.

A 11. körben aztán jött az újabb biztonsági autós szakasz, ezúttal Brad Benavides állt bele a falba, azonban őt nem az egyik pilótatársa lökte ki, hanem az autó meghibásodása okán esett ki a futamból.

Az újabb korlátozás a 14. körben ért véget, Martins most is jól jött el, mögé Stanek és Hadjar sorolt be, míg Tóth a 27. pozícióba lépett fel a kieséseknek köszönhetően.

Martins senkitől sem zavartatva vezetett az élen, míg mögötte Stanek és Hadjar csapott össze a második helyért, pozíciócsere azonban már nem történt közöttük, így az első hármas változatlan sorrendben szelte át a célvonalat. Martins idei második győzelmét aratta, míg Stanek és Hadjar mögött Szmoljar és Bearman látta meg a kockás zászlót az első ötösben.

Tóth a 24. helyen zárt.

Folytatás július 1. és 3. között Nagy-Britanniában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik