F3: Leclerc győzött, Tóth a 22. a silverstone-i főfutamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 10:31
null
Arthur Leclerc győzelmével ért véget a silverstone-i versenyhétvége a Formula–3-ban (Fotó: DPPI)
Arthur Leclerc aratott győzelmet a Formula–3 silverstone-i versenyhétvégéjének főfutamán. A pole pozícióból rajtoló Zak O'Sullivan a második helyen ért célba, a dobogóra még Oliver Bearman állhatott fel. Tóth Lászlót a 22. pozícióban intette le a kockás zászló Silverstone-ban.

 

Zak O'Sullivan szerezte meg a pole pozíciót a főfutamra a silverstone-i időmérőn. A hazai pályán szereplő pilóta mellől Arthur Leclerc, a második sorból Zane Maloney és Caio Collett vághatott neki a záró viadalnak Silverstone-ban. Tóth László ezt a futamot a 28. pozícióból kezdhette meg.

O'Sullivan megtartotta az első helyet a rajtnál, míg Maloneynak védekeznie kellett Oliver Bearmannal szemben. Kettejük autója azonban összeért, aminek következtében Maloney kicsúszott és a pálya szélén ragadt, s az autó mentésének idejére be kellett küldeni a biztonsági autót. Nagyjából ekkor előzte meg Leclerc O'Sullivant, de mivel ekkor már kinn volt a „safety car” jelzés, Leclerc-nek vissza kellett adnia az első pozíciót.

A biztonsági autó két kört töltött a pályán, az újraindításkor a monacói versenyző ismét próbálta megszerezni a vezetést, ám O'Sullivan egyelőre maga mögött tartotta ellenfelét. Két körrel később azonban Leclerc megelőzte a brit pilótát, aki próbált visszatámadni, ráadásul az élen álló kettőshöz nagyon közel volt Collett, Bearman és Jak Crawford is.

A tizedik körben ismét a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Nazim Azmannal csatázva Rafael Villagómez kicsúszott, s az autóját a gumifal állította meg. Ezúttal öt körig tartott az autózás a safety car mögött, az újabb újraindításkor Leclerc maradt az élen.

 


Az első öt helyen autózó versenyző nagyon közel volt egymáshoz a futam hajrájában, két körrel a leintés előtt O'Sullivan meg is próbálkozott egy előzéssel, ám Leclerc maga mögött tartotta az ellenfelét, így az első helyen intette le a kockás zászló a silverstone-i főfutamon.

A második helyen O'Sullivan végzett, a dobogóra még Bearman állhatott fel. Tóth a 22. pozícióban zárta ezt a versenyt, ami a legjobb eredménye az idén a főfutamokat tekintve.

Folytatás egy hét múlva Spielbergben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik