F3: Hauger ismét győzött, Tóth kiesett a hungaroringi főfutamon

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 11:47
null
Nehéz körülmények között kezdhette meg az utolsó versenyét a Hungaroringen Tóth László (Fotó: Földi Imre)
Szezonbéli harmadik győzelmét aratta, és tovább növelte az előnyét a bajnoki pontversenyben Dennis Hauger a Formula–3-as főfutamon a Hungaroringen. A norvég versenyző mögött a pole pozíciból induló Arthur Leclerc ért célba, a harmadik helyen Jack Doohan végzett. Tóth László két körrel a verseny vége előtt ütközött, és kénytelen volt feladni a futamot.

 

Még pénteken rendezték meg a Formula–3-as időmérőt, amelyen Arthur Leclerc szerezte meg a pole pozíciót. A monacói versenyző mellől Dennis Hauger, a második sorból Jack Doohan és David Schumacher vághatott neki a mogyoródi versenyhétvége utolsó futamának. Tóth László a 29. rajtpozícióba parkolhatta le az autóját.

Az esőzések azonban a Hungaroringet is elérték vasárnap hajnalban, így a hétvége utolsó napjának a programja vizes aszfalton vehette kezdetét. Ennek következtében nem is engedték a mezőny számára, hogy normál módon vágjon neki a futamnak – a versenyzők a biztonsági autó mögött, repülőrajttal kezdhették meg a főfutamot.

Leclerc megtartotta az első helyet a startnál, és mögötte is szépen eljött a mezőny nagyrésze az első körben. Victor Martins számára azonban hamar véget ért a verseny, hiszen a francia pilóta Oliver Rasmussennel csatázva rögtön a futam legelején kicsúszott a pályáról, és még a gumifalat is lekoccolta.


Bár mindkét versenyző folytatni tudta a futamot – persze visszaestek a mezőny végére –, ismét a pályára küldték a biztonsági autót, amely két kör után állt ki a mezőny elől. Az újraindításkor is Leclerc maradt az élen, ám a következő körökben nem sikerült ellépnie az őt üldözőktől.

A nyolcadik körben Hauger meg is próbálkozott egy előzési kísérlettel, de Leclerc egyelőre tartotta az első helyét. Egy körrel később ez már nem sikerült, így a bajnoki éllovas Hauger átvette a vezetést. Fél távnál egyébként már egyre szárazabb volt az ideális ív, így a versenyzőknek nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk a gumik óvására.

Úgy tűnt, hogy Leclerc nem mondott le a győzelmi esélyeiről, hiszen hiába került Hauger mögé, próbált minél közelebb maradni a csapattársához. Két körrel a futam vége előtt ismét a beküldték a safety cart – az ütközésben ráadásul Tóth is benne volt. A magyar versenyző Ido Cohen autójába hajtott vele, aki Rafael Villagomezzel csatázva állt keresztbe a pályán, és Tóth már nem tudta kikerülni az elakadt autót.


Mindkettőjük futamának vége lett, de szerencsére gond nélkül ki tudtak szállni az összetört autójukból.

Tóth László nem tudta befejezni az F3-as főfutamot a Hungaroringen (Fotó: Twitter/Formula–3)
Tóth László nem tudta befejezni az F3-as főfutamot a Hungaroringen (Fotó: Twitter/Formula–3)

 

Nem sokkal később a mezőny beért a célba a biztonsági autó mögött, Hauger újabb győzelmet aratott, és 63 pontosra növelte az előnyét a bajnoki összetettben. A második helyen Leclerc látta meg a kockás zászlót, a harmadikként Doohan zárta a főfutamot a Hungaroringen.

Folytatás augusztus 27–29-én Spa-Francorchamps-ban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik