F3: Hauger a pole-ban a piros zászlóval megszakított időmérőn; Tóth 28.

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 14:35
Dennis Hauger zárt az élen a Formula–3-as Osztrák Nagydíj időmérőjén. Mögötte Frederik Vesti és Alekszandr Szmoljar érkezett, míg Tóth László a 28. legjobb időt autózta Spielbergben.

A harmadik versenyhétvégéjéhez érkezett az Formula–3-as bajnokság, a helyszín Spielberg, ahol az előző Grand Prixt a pozitív koronavírus tesztje miatt kihagyó Tóth László is indulhat. Az első szabadedzésen Olli Caldwell 1:19.970-es körrel zárt az élen, mögötte Jak Crawford és Logan Sargeant következett, míg a magyar induló 1.4 másodperces hátránnyal a 27. helyen érkezett a 30 fős mezőnyben. Spielberg, ahol az előző Grand Prixt a pozitív koronavírus tesztje miatt kihagyó Tóth László is indulhat. Az első szabadedzésen Olli Caldwell 1:19.970-es körrel zárt az élen, mögötte Jak Crawford és Logan Sargeant következett, míg a magyar induló 1.4 másodperces hátránnyal a 27. helyen érkezett a 30 fős mezőnyben.

A borongós időben kezdődő időmérő elején óriási volt a tolongás a Red Bull Ringen, hiszen nem lehetett tudni, mikor nyílik meg az ég. A sportfelügyelők jelezték is, hogy vizsgálni fogják a felvezető körökön történt előzéseket és agresszív gumimelegítést, így már akkor biztossá vált, hogy lehet utólagosan változás a sorrendben.

Az első gyors köröket követően Frederik Vesti állt az élen 1:20.153-mal, őt Crawford és Sargeant követte az első hármasban, míg Tóth a 28. pozícióban nyitott.

Az újabb próbálkozások előtt aztán újabb incidens történt, méghozzá a bokszutcában, ahol Reshad de Gerust ráengedték Pietro Fittipaldira, aminek következtében a két autó összeért. Nem sokkal később aztán Ido Cohen alatt adta meg magát a kocsi a célegyenesben, ami miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a kvalifikációt is.

Az utolsó bő öt percre viszont zöld jelzést kaptak a versenyzők, s többen sokat javítottak a nagy forgatagban a korábbi legjobbjukon is, aminek eredményeként jócskán átalakult a sorrend. Az élen Caio Collet zárt 1:19.697-tel, mögé Dennis Hauger sorolt be, míg Vesti a harmadik helyre szorult vissza.

Azonban ezzel még nem volt vége, hiszen utólagosan Collet a negyedik pozícióba esett hátra, miután feltehetőleg kiszélesítette a pályát. A pole pozíciót ennek értelmében Hauger örökölte meg, a második Vesti, míg a harmadik Szmoljar lett.

Tóth a 28. helyen végzett a kvalifikáción, a hátránya 1.5 másodperc volt.

Folytatás szombaton 10 óra 35 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik