F3: Crawford nyert, Tóth 22. a spielbergi sprintfutamon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.09. 11:15
null
Jak Crawford nyerte meg a spielbergi hétvége első versenyét (Fotó: DPPI)
Jak Crawford aratott győzelmet a Formula–3-as osztrák versenyhétvége sprintfutamán. Mögötte Caio Collet és Franco Colapinto szelte át a célvonalat, míg Tóth László a 22. helyen látta meg a kockás zászlót.

 

Caio Collet szerezte meg a tizenkettedik helyet az időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a sprintversenyen. Mellőle Juan Manuel Correa rugaszkodhatott el, míg a második sorból Jak Crawford és Franco Colapinto indulhatott a felhős Spielbergben. Tóth László a 29. rajthelyet foglalhatta el.

Collet jól kapta el a rajtot, és sikerült megtartani az első helyet, igaz, Correa szorosan tapadt rá, míg mögöttük Crawfortd és Colapinto küzdött a harmadik helyért. Correa még az első körben merész offenzívát indított, és külső ívről előzte meg a riválist, aminek révén átvette a vezetést, még mielőtt a pályára hajtott volna a biztonsági autó, s hozzá hasonlóan Colapintónak is sikerült legyűrnie a vetélytársát.

A korlátozásra azért volt szükség, mert Rafael Villagómez leállt a 3-as kanyarnál.

Correa jól kapta el az újraindítást, mögötte tehát Collet, Colapinto, Crawford és Zane Maloney érkezett a top 5-ben, míg Tóth időközben a 27. pozícióba lépett előre.

A hatodik körben aztán jött a dráma: Correa alatt lelassult az autó, a vezetést Collet vette át Colapinto és Crawford előtt, s Tóth is javított egy helyet. Nem sokkal később aztán újabb technikai hiba ütötte fel a fejét, William Alatalo volt kénytelen leparkolni a kocsit, aminek okán virtuális biztonsági autós korlátozás lépett érvénybe.

Collet jól reagált az újraindításra, míg mögötte óriási csata bontakozott ki: Crawford átvette a második helyet Colapintótól, míg a hátrább csatázó Oliver Bearman és Arthur Leclerc küzdelmébőlMaloney jött ki rosszul, a barbadosit kiforgatták, ami a versenye végét jelentette. Az eset után újra pályára hajtott a biztonsági autó, amely mögött tehát Collet, Crawford, Colapinto, Jonny Edgar és Leclerc alkotta az első ötös sorát. Tóth ekkor a 20. helyen haladt.

Collet jól kapta el az újabb újraindítást is, de Crawford nagyon szorosan tapadt rá, és végül külső íven ment el a brazil mellett, amivel élre állt, míg hátrébb Leclerc csatázott nagyot Edgarral, és sikerült is megelőznie a britet, így fellépett a negyedik pozícióba. A monacói ezt követően megkezdte a felzárkózást Colapintóra, s egy körrel a vége előtt támadta is a riválist, de előznie már nem sikerült.

Crawford aratott győzelmet, mögötte Collet és Colapinto szelte át a célvonalat, majd Leclerc és Roman Stanek egészítette ki az első ötöst. Tóth a 23. helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás vasárnap 8 óra 35 perckor a főversennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik