F3: a bajnoki éllovas az élen, Tóth a 28. helyen zárta az időmérőt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 15:04
null
Dennis Hauger újabb lépést tett a bajnoki cím felé (Fotó: DPPI)
Dennis Hauger nyerte meg a Formula–3 hollandiai versenyhétvégéjének időmérőjét. A bajnoki pontversenyt vezető norvég pilóta mellől David Schumacher, a harmadik pozícióból Victor Martins várhatja a piros lámpák kialvását a zandvoorti főfutamon. Tóth László a 28. pozícióban zárta a kvalifikációt.

 

Az utolsó előtti fordulójához érkezett a Formula–3-as idény Hollandiában. A hétvége programja a szabadedzéssel vette kezdetét, amelyen az előző, spái fordulóval ellentétben ezúttal nem az időjárás volt az úr. A tréninget Jak Crawford zárta az élen Alekszandr Szmoljar és Frederik Vesti előtt, Tóth László a 28. helyen nyitott Zandvoortban.

Az edzésen egyébként kétszer is előkerült a piros zászló. Először a pályára került kavics eltakarítása miatt kellett félbeszakítani a gyakorlást, majd szűk tíz perccel a leintés előtt a hazai pályán versenyző Tijmen van der Helm csúszott ki és ütközött a gumifalnak.


Pénteken rendezték meg az időmérőt is, amely szintén nem mehetett le piros zászlós megszakítás nélkül. Ezúttal Hunter Yeany miatt kellett átmenetileg leállítani a körözést, miután az amerikai versenyző alatt megállt az autó a hármas kanyarban. Yeany végül újból működésre bírta a négykerekűt, és magától tért vissza a bokszutcába.

Az újraindításig David Schumacher állt az élen, ám az utolsó gyors köre végén Dennis Hauger vette át a vezetést. Mivel a többiek már nem tudtak eleget javítani, a pole pozíció a bajnoki éllovas norvég versenyzőé lett. Schumacher a második helyen végzett, a harmadik rajthelyről Victor Martins várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi főfutamon. Tóth a 28. pozícióból rajtolhat mindhárom versenyen.

Folytatás szombaton 10.35-kor az első sprintfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik