ETCR: Tambay az élen, Michelisz a 11. helyen zárta a hétvégét

Vágólapra másolva!
2022.06.12. 20:09
null
Más sorozatok mellett az ETCR mezőnye is a Hungaroringre látogatott ezen a hétvégén (Fotó: fia-etcr.com)
A hétvégi Super Racing Fesztivál keretében az elektromos túraautó-világkupa (ETCR) mezőnye is összecsapott a Hungaroringen. Michelisz Norbert a WTCR mellett megmérette magát ebben a sorozatban is, amelynek második fordulóját Adrien Tambay zárta a legeredményesebben.

 

Szombat kora délután rendezték meg az ETCR Pool Furious-csoportjának időmérőjét, amelyben Michelisz Norbert is próbálta kiharcolni a helyét az „előkelőbb negyeddöntőben”. A Hyundai magyar versenyzője végül a második negyeddöntőbe került, ahol Jean-Karl Vernay-vel és Luca Filippivel csapott össze.

Vernay viszonylag sima győzelmet aratott ebben a versenyben, Michelisz az utolsó méterekig nagy csatában volt a második pozícióért, ám végül alulmaradt Filippivel szemben. A magyar pilóta számára vasárnap délelőtt folytatódott a program ebben a sorozatban – az elődöntőjében a harmadik pozícióban zárt.

A Pool Fastban Maxime Martin, míg a Pool Furiousben Adrien Tambay diadalmaskodott a szuperdöntőben. Michelisz az utóbbi csoportban a negyedik helyen zárta a hétvége utolsó összecsapását, és összesen 33 pontot gyűjtött az ETCR magyarországi fordulójában, amivel a 11. helyen végzett a résztvevők között. Ebben a tekintetben Tambay volt a legeredményesebb, aki 90 egységig jutott a hétvégén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik