E-sport: „Micsoda vesztes!” – botrányosan ért véget az Indy 500

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 12:19
null
Lando Norrist az élről ütötték ki (Fotó: AFP)
Botrányos véget ért az indianapolisi 500 mérföldes verseny hivatalos virtuális változata szombaton. Lando Norris, az F1-es McLaren-istálló pilótája a győzelem felé száguldott, amikor Simon Pagenaud, az igazi Indy 500 tavalyi győztese szándékosan lelassított és kilökte. Az utolsó métereken újabb két baleset történt.

Az online autóversenyek minden hátulütőjét (elsősorban a következmények nélküli rombolás…) láthatta, aki végignézte az Indy 500 virtuális változatát szombaton.

A 70 körös verseny első 50 körében csak egy baleset történt, a hajrá azonban maga volt a káosz. Nyolc körrel a vége előtt, amikor Norris, Will Power és Pagenaud egymás mellett haladt az élen, Power meglökte Pagenaud sárga autóját. A francia visszacsúszott a mezőny végére, kiállt a bokszba, majd a pályára visszatérve szándékosan bevárta a mezőnyt, annak élén Norrisszal. Az F1-es pilóta nem tudta elkerülni az ütközést, így lemaradt a győzelemről.

Az utolsó métereken két újabb karambol történt, Santino Ferrucci a célegyenesben lökte ki Oliver Askew-t, így a pole-ból induló Scott McLaughlin szerezte meg a győzelmet.

A BEFUTÓ KÉT BALESETTEL

 

Az NBC által közvetített versenyen a bokszból a pályára visszatérő Pagenaud-t a saját streamjén hallani lehetett, amint azt mondja, „Kilökjük Landót, csináljuk!” Kiment, bevárta Norrist, majd feltett kézzel úgy tett, mintha meglepné az eset.

LET’S DO IT! – PAGENAUD „KÜLDETÉSE”


 

A baleset után Norris nyilatkozott az amerikai tv-csatornának, amely mindkét pilóta vonalát bevágta a közvetítésbe.

„Nem akartam kilökni” – mondta a tavalyi Indy 500 előtt a 2016-os IndyCar-bajnokságot is megnyerő Pagenaud.

„Micsoda hazugság, haver, ki akartál lökni, ez nyilvánvaló, hiszen mondtad is. Ez elképesztő, micsoda vesztes!” – mondta Norris.

Az angol később elmondta, Pagenaud elmagyarázta neki, az eredeti terv az volt, hogy feltartja Norrist, nem pedig kilöki.

„Nem tudom, hogy gondolta, hogy a pálya közepén fékez – mondta Norris nevetve, majd iróniával vegyített kesergéssel folytatta. – Tudják, mennyit gyakoroltam erre? Legalább 24 órám ráment, hogy a balra kanyarodás finom mozdulatát tanuljam – mát teljesen jól ment egy kézzel, valamint a térdeimmel is. Aztán itt egy fickó az IndyCar mezőnyéből, akit zavar, hogy egy külsős srác nyerné meg a versenyt, és ilyet tesz.”

Az online versenyzéshez való viszonyulásával ki-ki eldöntheti, hogy mindez felháborító vagy vicces, mindenesetre sokak szájában keserű ízt hagyott az IndyCar hatversenyes virtuális idényének záró futama.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik