Dunakanyar rali: Velenczei nagy csatában nyert

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 19:44
null
Fotó: Facebook/Velenczei Ádám rally versenyző
Velenczei Ádám nyerte meg a Dunakanyar ralit. Az összetettben Vincze Ferenc vette át a vezetést.

 

Tizedmásodpercekre menő küzdelmet vívott egymással Velenczei Ádám és Vincze Ferenc a győzelemért a Vác környékén megrendezett bajnoki futamon. Az egy év kihagyás után idén visszatérő, korábbi magyar bajnok Vincze a nap folyamán egyszer (a hetedik gyorsasági szakaszon) át is vette a vezetést, ám végül a rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó, és a vasárnapi nyolcból hat szakaszt megnyerő Velenczeié lett a futamgyőzelem.

„Nagyon izgalmas verseny volt, az utolsó körnek is úgy vágtunk neki, mintha akkor kezdődött volna a verseny – mondta Velenczei a Nemzeti Sportnak. – Szerencsére a végén rá tudtunk tenni még egy lapáttal, kiautóztunk egy olyan előnyt, amit már be lehetett osztani. A végén, csak hogy ne nyugodhassunk meg teljesen, leesett az eső, de azért a power stage-et is megnyertük a plusz pontokért. A tavalyi évem nem sikerült túl jól, úgyhogy ha valaki azt mondja, három futam után minimális hátránnyal második leszek a bajnokságban, simán aláírtam volna. Nagyon jó az összhang a navigátorommal, úgy érzem, visszatértünk az élmezőnybe.”

Vincze a verseny előtt összeszedett egy ronda vírusfertőzést, szombaton még elég ramatyul volt, de úgy volt vele, összegyűjt annyi pontot, amennyit csak lehet, s lám, majdnem győzelem lett belőle. A második hellyel sem lehet azonban elégedetlen, hiszen ez azt jelenti, hogy az összetett pontversenyben átvette a vezetést a szezon első két futamát megnyerő Mads Östbergtől, aki ezen a hétvégén távol maradt, mert egy olasz versenyen indul.

A dobogó harmadik fokára Turán Frigyes állhatott fel, aki egész hétvégén nagyon szépen küzdött, és sokáig lőtávolon belül is volt, ám a nyolcadik gyorsasági szakaszon a Volkswagen egy lassító előtt „áramtalanította magát”, s ez 19 másodpercbe került. Turán ettől kezdve a biztos harmadik helyet tartotta szem előtt.

DUNAKANYAR RALI, AZ OB 3. FUTAMA, VÁC
Abszolút végeredmény:
1. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Topp Cars, Skoda Fabia Rally2 Evo) 49:59.6
2. Vincze, Németh (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 6.4 másodperc hátrány
3. Turán, Farnadi (Turán Motorsport, Volkswagen Polo R5) 51.2 másodperc hátrány

Az ob állása (nem hivatalos):
1. Vincze Ferenc, Németh Gergely 89.8 pont
2. Velenczei, Vánsza 86.8 pont
3. Östberg, Barth (Citroën Rally Team Hungary, Citroën C3 Rally2) 74.8 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik