DTM: már a jövő hónaptól visszatérhetnek a nézők

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 13:23
null
Assenben aránylag hasonlóan nézhetnek ki a lelátók, mint 2019-ben (Fotó: DTM)
A jelenlegi tervek szerint a német túraautó-bajnokság (DTM) szeptember 4. és 6. között megrendezendő hollandiai versenyhétvégéjére naponta 10 000 néző látogathat ki Assenben.

 

A legtöbb versenysorozathoz hasonlóan a DTM-ben is újraindult az élet – az első versenyeket a múlt hétvégén, a belgiumi Spa-Francorchamps-ban rendezték. Erre az eseményre még nem mehetnek ki a nézők, de ha minden jól megy, az idény negyedik fordulójára – a soron következő két lausitzringi hétvége után – már értékesítenek 10 000 jegyet a szombati, illetve a vasárnapi napra is.

Az asseni szervezők természetesen fokozottan figyelnek a nézőket érintő biztonságra. Többek között a különböző tribünök között nem lehet átjárás, és egy lelátón belül is csak egymástól 1.5 méteres távolságra tartózkodhatnak egymástól a kilátogatók. Ráadásul az, hogy ki hova ülhet, nagyrészt a szervezőkön múlik, ugyanis a nézőket az alapján „ültetik össze”, ki milyen közlekedési eszközzel, azaz autóval vagy tömegközlekedéssel érkezett-e a helyszínre.

A DTM első versenyhétvégéjén megrendezett két futamon egyébként Nico Müller és René Rast tudott győzni. Közülük az előbbi vezeti jelenleg a bajnoki összetettet hét ponttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik