DTM: izgatottan várják a magyar hétvégét a pilóták

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 16:35
null
Lucas Auer áll a bajnoki tabella élén a hungaroringi hétvége előtt (Fotó: AFP)
A hétvégén ismét Magyarországra látogat a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye. A versenyzők – akik közül többen a Formula–1-et is megjárták – elismerően nyilatkoztak a Hungaroringről, és arról is beszéltek, hogy alakult eddig a 2017-es szezon a számukra.

 

2014-ben már versenyzett a Hungaroringen a DTM mezőnye, 2015-ben azonban nem került be a versenynaptárba a magyarországi hétvége. Tavaly viszont újra megméretették magukat a sorozat pilótái a Hungaroringen, így az elmúlt négy évben harmadjára látogat Mogyoródra a mezőny a versenyzők nagy örömére, hiszen sokuk számára a magyarországi versenyhétvége az egyik legélvezetesebb a szezonban.

Paul Di Resta 2010-ben lett DTM-bajnok, s a következő idényt már a Formula–1-ben kezdhette meg. A Force India színeiben három szezonban versenyezhetett a királykategóriában, majd 2014-ben visszatért a DTM-be.

„Szeretek a Hungaroringen versenyezni – mondta a mogyoródi hétvége előtt a brit pilóta. – Számomra ez az egyik legjobb pálya az egész versenynaptárban. Nagyszerű végigmenni a középső szektor kanyarkombinációin. Fel kell venned hozzá a megfelelő ritmust, és az autódnak jó egyensúllyal kell rendelkeznie, hiszen csak ebben az esetben van esélyed összerakni egy jó kört. A gyors kanyarok nagyon megterhelik az autót, a gumikat és magukat a versenyzőket is, de ez az, amit igazán szeretek ezen a pályán. Nem sikerült a legjobban a szezonkezdet a számunkra, de magabiztos vagyok a folytatást illetően.”

A 2005-ös bajnok Gary Paffett a versenyhétvége előtt már a csütörtöki budapesti bemutatóról is beszélt, mely során néhány versenytársával közösen száguld végig fővárosunk belvárosában.

„Már nagyon várom, hogy Budapestre utazhassak. Gyönyörű város, és nagyszerű lesz végighajtani az utcákon csütörtökön. Az első két versenyhétvégénk nagyon jól sikerült, megfelelő az autónk teljesítménye, és azt hiszem, hogy Magyarországon is erős hétvégénk lehet. A Hungaroring olyan pálya, amin nagyon szeretek vezetni” – nyilatkozta a korábbi F1-es tesztpilóta.

Jamie Green DTM-es karrierje legjobb eredményét érte el tavaly, amikor a második helyen végzett az összetettben, és jelenleg is ezt a pozíciót foglalja el a tabellán a 35. születésnapját a héten ünneplő brit versenyző. Green szerint a mogyoródi pálya nem könnyű, de erős teljesítményre számít maga és csapata részéről.

„Számomra a versenynaptár összes helyszíne közül a Hungaroring jelenti a legnagyobb kihívást – ismerte el a Team Rosberg versenyzője. – A sok kanyar és a rövid egyenesek miatt folyamatosan váltogatnod kell a fékezést és a gyorsítást. Nincs olyan pontja a pályának, ahol elengedheted a kormányt, és elkalandozhat a figyelmed. 2014-ben kissé szenvedtem ezen a pályán, de tavaly a második helyen végeztem a szombati versenyen, szóval egyértelműen jobban alakult a hétvége, és idén is erre törekszem.”

Lucas Auer – aki mellesleg a korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger unokaöccse – boldog lehet eddigi teljesítményével, hiszen az F1-es Force Indiához hasonlóan rózsaszín Mercedesével vezeti a bajnoki összetettet, de egyelőre csak a soron következő futamokkal foglalkozik.

„Nagyon elégedett vagyok a szezonkezdetemmel, és szeretnék hasonló eredményeket elérni a következő versenyhétvégéken is. Egyelőre nem figyelek a bajnoki tabellára, hiszen mindig a soron következő hétvégére kell koncentrálnunk. Ahhoz, hogy bajnokságot nyerj, folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtanod. Ezt tettük a szezon első két versenyhétvégéjén, és ezt fogjuk a hátralevő hét alkalommal is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik