Timo Glock például már május 1-jén, a belvárosban rendezett Nagy Futamon is bemutatta tudását a rajongóknak.

„Fantasztikusan éreztem akkor magam, hihetetlen volt látni, mennyien rajonganak itt az autósportért" – mondta a pénteki sajtótájékoztatón a német pilóta, aki korábban a Formula–1-ben is versenyzett, ráadásul a száguldó cirkusz tagjaként 2008-ban a Toyotával második lett Mogyoródon, megszerezve ezzel pályafutása első dobogós helyezését.

A Hungaroringen az idei DTM-sorozat harmadik versenyét rendezik. Glock a szezonnyitó hockenheimi hétvégén pontszerzéssel kezdett, legutóbb Oscherslebenben azonban kiesett, miután ütközött a címvédő Mike Rockenfellerrel.

„Természetesen mindig nyerni szeretnénk. Leginkább az időmérőn kellene fejlődnöm, ugyanis ezen a pályán nem könnyű előzni, így rendkívül fontos a jó rajtpozíció" – nyilatkozta az összetett pontversenyben jelenleg is élen álló Rockenfeller.

Szintén Formula–1-es múlttal a háta mögött érkezett Budapestre Paul di Resta, aki – még a Force India színeiben – legjobb eredményeként 2011-ben hetedikként zárt a Hungaroringen.

„Sajnos nem úgy kezdtük a szezont, ahogyan szerettük volna, ugyanis a nyitányon még pontot sem szereztünk, és bár Oscherslebenben ez már összejött, jól látszik, hogy továbbra is nagy a lemaradásunk a két riválissal, az Audival és a BMW-vel szemben" – mondta a Mercedes skót pilótája, hozzátéve, hogy ha esetleg esne az eső a hétvégén, az az ő csapatának segítene a legtöbbet.

Gyulay Zsolt, Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a DTM illetékeseivel hosszú tárgyalássorozat végén három plusz két éves megállapodást sikerült kötni, s a Hungaroringnek rendkívül fontos, hogy minél több nemzetközi versenynek lehessen a házigazdája.

A DTM a hétvégén 26 év szünet után tér vissza a Hungaroringre, a legnagyobb német autógyárak közül ebben az évben az Audi, a Mercedes-Benz és a BMW képviselteti magát a sorozatban, amelyben kilenc csapat 23 pilótája szerepel.

A versenyzők először pénteken délután ismerkednek a pályával, majd szombaton szabadedzés és időmérő következik, vasárnap 13.30 órakor pedig elrajtol a futam. Az érdeklődők a betétprogramok során a Formula–3-as Európa-bajnokság, a német Porsche Carrera-kupa, valamint a Maserati Trofeo versenyeit is megtekinthetik.

A Hungaroring Sport Zrt. honlapja szerint szombaton és vasárnap ingyenes buszjáratokat indítanak az Árpád hídtól Mogyoródra, és vissza. A jegyek különböző árkategóriákban vásárolhatóak meg elővételben és a helyszínen, erről részletes információkat találnak az érdeklődők a www.hungaroring.hu weboldalon.