Dakar: Kovács a 10. helyen ért be a kamionosok között

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.02. 20:13
null
Kovácsék remekül teljesítettek hétfőn (Fotó: Qualisport Racing)
A szenzációs tizedik helyet szerezte meg a Dakar rali hétfői köves-sziklás, defektveszélyes szakaszán a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió.

 

Túl kellett élni, még a nagymenők szerint is. A Dakar szervezői nem sok időt hagytak a versenyzőknek, hogy bemelegedjenek: a hétfői szakasz kősivatagot tartogatott számukra, sok-sok defekttel.

A nagymenők közül Sébastien Loeb három defektje miatt 1 óra 20 perces hátrányba került, Stéphane Peterhansel pedig kénytelen volt úgy vezetni az első lassú defekt után, mintha tojásokon lépkedne. A címvédő Nasszer al-Attijah viszont nyilván elérkezettnek látta az időt a támadásra.

„Biztos voltam benne, hogy a sziklák megnehezítik majd a dolgunkat, kaptunk is egy defektet a szakasz elején, ami óvatosságra intett, de a homokon álltam a gázon – árulta el a katari versenyző, aki így az összetettben feljött a második helyre Carlos Sainz mögé. – Azt hittem, a verseny eleje könnyebb lesz, de nem így lett, elismerés a szervezőknek.”

A kamionos kategóriában Ales Loprais nyerte meg a szakaszt és vezet az összetettben – a Kamazok távollétében. A magyar szurkolóknak is volt okuk az örömre, hiszen a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió robbantott, és a szenzációs tizedik helyen vitte célba a sárga Hyenát.

„Nagyon kemény, köves pálya volt, vigyáztunk a gumikra, nekünk nem volt defektünk, miközben a többieknek igen, de mi is rettenetesen elfáradtunk. Várjuk a következő szakaszt” – mondta a célban Kovács Miklós, aki az utóbbi évek legjobb magyar részeredményét érte el ezen a napon.

45. DAKAR RALI
Az állás a 2. szakasz (Sea Camp–Al-Ula, össztáv: 583 km, ebből szelektív szakasz: 430 km) után. Motorosok:
1. Mason Klein (amerikai, KTM) 9:38:28, 2. Price (ausztrál, KTM) 1:41 perc hátrány, 3. Barreda (spanyol, Honda) 2:03 p h., ...37. Gyenes Emánuel (romániai, KTM) 1:17:51 óra h., ...122. Saghmeister Gábor (szerbiai, KTM) 6:43:14 ó h. Autósok: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 8:34:26, 2. Al-Attijah, Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 2:12 p h., 3. Serradori, Minaudier (francia, Century CR6-T) 24:55 p h. Kamionosok: 1. Ales Loprais, Petr Pokora, Jaroslav Valtr Jr. (cseh, Praga) 9:40:37, 2. Van Kasteren, Rodewald, Snijders (holland, lengyel, holland, Boss Machinery) 12:17 p h., 3. Valtr, Kilian, Sikola (cseh, Tatra) 16:04 p h., ...19. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 4:26:55 ó h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik