Dakar: „Nekem ez volt az első, és nagyon nehéznek tűnt”

TÓTH ANITA (Dzsidda)TÓTH ANITA (Dzsidda)
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 17:40
null
A Fazekas Károly (jobbra), Horn Albert (balra), Csákány Péter (középen) trió eseménydús Dakaron van túl
A Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió eseménydús Dakaron van túl, és az utolsó napjukból sem hiányzott a kaland – bár azt szívük szerint azért inkább kihagyták volna.

 

Ugye, a kormánymű meghibásodása miatt a trió kénytelen volt feladni a maratoni szakasz második napját, de az experience kategóriában folytatta: tapasztalatszerzés céljából. A napi eredménylistában benne voltak Fazekasék, de az összetettben nem értékelték őket.

„Az utolsó, rövid szakaszról is sötétedés után értünk ki, mert technikai gondunk akadt: két henger nem ment az autóban, így bent ragadtunk a dűnékben – mondta Fazekas Károly. – A vizünk is elfolyt, a többiek sem tudtak segíteni, úgyhogy nem volt más hátra, összetákoltuk annyira a kamiont, hogy ki tudjunk vele jönni az aszfaltútra. Nem tudom, hogy milyen a többi Dakar, mert nekem ez az első, de ez nagyon nehéznek tűnt, főleg, amikor elkezdtek egymásra rakódni a problémák…”

A kamionos kategóriában egyébként a Kamaz a 18. győzelmét aratta – Dmitrij Szotnyikov is feliratkozott a bajnokok listájára.

„Pályafutásom legjobb versenye volt, sok-sok év munkája fizetődött ki most, és elmondhatjuk, hogy egy nagyon nehéz Dakart nyertünk meg. Csapatmunka volt, és örülök, hogy mi folytattuk a Kamaz-győzelmek tradícióját, hiszen ez a legjobb kamion a világon” – mondta Szotnyikov.

AZ UTOLSÓ SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik