Dakar: al-Attijah kényelmes előnnyel várja a második menetet

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.08. 17:01
null
Fotó: Dakar
Címkék
A pihenőnap előtt Nasszer al-Attijah magabiztos előnnyel vezet, de a dobogós helyekért még megy a pozícióharc, Kovács Miklóséknak megérkezett a hiányzó alkatrész, kedden folytatnák a Dakar ralit.


Sebességtúllépés miatt büntették meg Carlos Sainzot öt percre a Dakar vasárnapi napján, emiatt a matador elesett a szakaszgyőzelemtől, amit Sébastien Loeb kaparintott meg. A francia ralizseninek ez volt a 18. szakaszgyőzelme, és egyre közelebb kerül a riválisokhoz a dobogós helyekért folyó harcban (jelenleg ötödik). „Végre volt egy tiszta szakaszunk, mindössze egy defekt hátráltatott – mondta Loeb. – Nem volt könnyű szakasz, de a legjobb idő a miénk, aminek örülök.”

Az összetettben továbbra is kényelmesen vezet Nasszer al-Attijah (ő vasárnap másodikként ért célba), aki ezúttal megúszta defekt nélkül. „Az utolsó, dűnés szakaszig vigyáztunk a kocsira, ott azonban ráálltam a gázra – mondta a címvédő katari versenyző. – A verseny elején elvégzett kemény munka most kamatozik, mostantól meg kell próbálnunk a legjobb háromban végezni minden nap, hogy a lehető legtöbb világbajnoki pontot gyűjtsük. A jövő héten hazai dűnéken autózom, de azért óvatosnak kell maradni.”

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió is készül a folytatásra, miután szombatról vasárnapra virradóra befutott Dunaszentbenedekről a várva várt „mentőcsomag” a rijádi táborba. Az alkatrészek segítségével a szervizcsapat próbálja megjavítani a Scania motorját, és élni a Dakar Experience adta lehetőséggel, vagyis visszaállni a versenybe.

45. DAKAR RALI
Az állás a 8. szakasz (Al-Duwadimi–Rijád, össztáv: 822 km, ebből szelektív szakasz: 346 km) után
Motorosok:
1. Skyler Howes (amerikai, Husqvarna) 30:34:16, 2. K. Benavides (argentin, KTM) 13 másodperc hátrány, 3. Klein (amerikai, KTM) 13 mp h., ...34. Gyenes Emánuel (romániai) 5:43:50 óra h., ....94. Saghmeister Gábor (szerbiai, KTM) 26:57:00 ó h
Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 31:02:58, 2. Lategan, Cummings (dél-afrikai, Toyota Hilux) 1:03:46 ó h., 3. Moraes, Gottschalk (brazil, német, Toyota Hilux) 1:20:22 ó h
Kamionosok: 1. Ales Loprais, Petr Pokora, Jaroslav Valtr Jr. (cseh, Praga) 36:30:58, 2. Vandenbrink, Mouw, Kofman (holland, Iveco) 16:17 p h., 3. Van Kasteren, Rodewald, Snijders (holland, lengyel, holland, Iveco) 38:03 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik