Bajnokok Tornája: Vettel és Schumacher megállít6atlan

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 16:48
null
Schumacher és Vettel sorozatban hatodszor vezette sikerre Németországot (Fotó: Action Images)
Sorozatban hatodik alkalommal is a Michael Schumacher, Sebastian Vettel német páros diadalmaskodott a nemzetek versenyén a Bajnokok Tornáján. Az összesen tíz Formula–1-es világbajnoki címmel rendelkező páros a párhuzamos pályán és azonos autókkal zajló viadal fináléjában a Romain Grosjean, Sébastien Ogier francia kettőst múlta felül.

 

Rögvest az elején megállapíthatjuk: nem volt jó ötlet Bangkokba vinni a viadalt. A legutóbbi két düsseldorfi rendezvénnyel szemben csak lézengtek a nézők a lelátón az esemény kezdetén, de később is jócskán elmaradt a telt ház.

Szombaton a Nemzetek Kupáját rendezték meg, a csoportküzdelmek során pedig az ausztrálok, a németek, a franciák és az All star-válogatott harcolta ki az elődöntőbe jutást.

Az A-csoportot megnyerő franciák és az ott a másodikként végző All star-válogatott csapott össze elsőként. Tom Kristensen az Audik versenyén az első kör után ugyan még két tizeddel vezetett Romain Grosjean előtt, de a Lotus pilótája végül meg tudta fordítani a párharcot.

A második felvonásban a MotoGP-világbajok Jorge Lorenzo próbálta legyőzni a tavalyi egyéni győztes (a második épp Kristensen volt egy éve) Sébastien Ogier-t, de ez gyorsan kiderült, hogy hamvába holt próbálkozás lesz, ismét a franciák örülhettek (2–0).

A legutóbbi öt kiírást egyaránt megnyerő német csapat ezúttal is a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacherrel és a sorozatban harmadszor diadalmaskodó Sebastian Vettellel állt fel – az ausztrálok bánatára. Schumacher nagyon fölényesen legyőzte Jamie Whincupot, míg Vettel a Lamborghini volánjánál hagyta faképp Mick Doohant – pedig még egyet hibázott is (2–0).

A fináléba sorozatban hatodszor is bejutó a németek részéről Schumacher ült először a KTM X-Bowba, és már az első körben több mint egy másodpercet adott a rajtnál kivételesen balesetet nem okozó Grosjeannak. A második körben még növelni is tudta előnyét az autóversenyzéstől idén visszavonuló klasszis, végül pedig valamivel több mint két másodperccel a francia előtt ért célba (1–0).

Következhetett Vettel és a tavaly sikerrel bemutatkozó Ogier a buggyval, utóbbi pedig óriási lendületével mindjárt meg is csúszott, emiatt a német megközelítőleg egy másodperccel vezetett fél távnál. Ogier láthatóan szenvedett a géppel, Vettel pedig nem rontott, így a németek sorozatban hatodik alkalommal is megnyerték a Nemzetek Kupáját (2–0).

Folytatás holnap 14 órától az egyéni viadallal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik