Autósport: újabb nemzetközi sorozat érkezik a Hungaroringre

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 14:53
null
Egy hétvégén érkezik a Hungaroringre idén a WTCR és az ETCR mezőnye (Fotó: DPPI)
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába, miután a belgiumi versenyhétvége rendezői visszaléptek. Ráadásul az első, teljesen elektromos túraautó-sorozat versenyeit egy hétvégén rendezik a WTCR viadaljaival.

 

Február elején adták ki a PURE ETCR legelső versenynaptárát, amelyben a belgiumi Zolder a második versenyhétvégén kapott helyet. Ezt a fordulót július 2. és 4. között rendezték volna meg a zolderi 24 órás futammal egy versenyhétvégéjén, ám végül logisztikai okokból a szervezők nem tudták vállalni, hogy egy hétvégén bonyolítsák le a két sorozat viadalait, ezért Belgium kikerült az ETCR versenynaptárából.

Ez lehetőséget adott egy új helyszín érkezésének, a befutó pedig a Hungaroring lett. Csakhogy nem az eredeti, július eleji időpontban látogat a mezőny Magyarországra, hanem egy hétvégén a túraautó-világkupával (WTCR) csaphatnak össze a versenyzők. Így akárcsak tavaly a kamion Európa-bajnoksággal közös hétvégén, az idén is igazi „versenydömping” lesz a WTCR hungaroringi fordulójában augusztus 21–22-én.

A sorozat mellett eddig a Cupra, az Alfa Romeo és a Shanghai Lisheng Racing (MG-autóval) és a Hyundai kötelezte el magát. Utóbbi autóját Michelisz Norbert is kipróbálhatta már tavaly november a MotorLand Aragónon.

A PURE ETCR 2021-es versenynaptára:
Június 18–20.: Vallelunga (Olaszország)
Július 9–11.: MotorLand Aragón (Spanyolország)
Augusztus 6–8.: Koppenhága (Dánia)*
Augusztus 21–22.: Hungaroring (Magyarország)
Október 15–17.: Inje Speedium (Dél-Korea)

* még függőben van

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik