Autósport: távozik Gyulay és az elnökség a szövetség éléről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 21:13
Február 1-jétől távozik posztjáról a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége, élén Gyulay Zsolt elnökkel. A szervezet szerdai ülésén egyedül Móczár Péter általános alelnök döntött úgy, hogy marad.

„Úgy éreztem, hogy eljött az a lélektani határ, amikor egyszerűen muszáj lépni valamilyen irányba” – írta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójaként is tevékenykedő Gyulay Zsolt az MNASZ MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátette, a nemrég megtartott közgyűlésen a megosztott tagság nem választotta meg „a további működéshez elengedhetetlenül fontos” sportszakmai alelnököt.

„A mostani ülésen úgy döntöttem, hogy lemondok az elnöki tisztségemről, és Móczár Péter általános alelnökön kívül valamennyi tag hasonló döntésre jutott” – mondta Gyulay.

Az elmúlt három évet értékelve a sportvezető kiemelte, rendezték a szövetség anyagi helyzetét, az idei szezonra pedig teljes mértékben rendelkezésre állnak a működéshez szükséges pénzügyi források. Hangsúlyozta, hogy a szerdai elnökségi ülésen minden olyan döntést meghoztak, amely elengedhetetlen a további működéshez.

„Egy biztos, ha ez a lépés kell ahhoz, hogy a magyar autósport további eredményes éveket tudjon maga mögött, mi nem szeretnénk a változásoknak ellenállni” – jelentette ki Gyulay.

Magyarország az elmúlt három évben több jelentős nemzetközi versenynek adott otthont, a Hungaroringre az idén visszatér a német túraautó-bajnokság (DTM), a Formula–1-es Magyar Nagydíj szerződését pedig tavaly, a futam napján hosszabbították meg 2021-ig. Szintén ebben az időszakban nyert autokrosszban Európa-bajnoki címet Kárai Tamás és Szabó Krisztián, raliban kontinenselső lett a Bessenyey Zoltán, Nyírfás Julianna duó, Michelisz Norbert 2012-ben a túraautó-világbajnokság (WTCC) privát győztese volt, Kiss Norbert és Major Benedek pedig számos futamot nyert a kamion Eb-n.

Az MNASZ rendkívüli közgyűlését február 21-re hívták össze.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik