Nico Rosberg örül, hogy a korábbi csapattársa is kiáll a környezettudatosabb jövő mellett (Fotó: AFP)

 

Április elején indul az Extreme E elnevezésű elektromos tereprali-sorozat, amelyben három Formula–1-es világbajnok is saját csapatot indít. Jenson Button mellesleg versenyzőként is részt vesz a sorozatban, míg Nico Rosberg és Lewis Hamilton inkább a háttérmunkából veszi ki a részét.

Ez azt jelenti, hogy az utóbbi két világbajnok 2016 után ismét összecsaphat egymással. Igaz, most nem versenyzőként, és a cél nem az F1-es trófea elhódítása lesz, ám Rosberg szerint ez nem befolyásolja azt, hogy mindenképp le akarják győzni a másikat.

„Máris megvan egy szép kis rivalizálás. Egyikünk sem szeret másodikként végezni, ami azt jelenti, hogy újjáélednek a csatáink” – mondta a német.

Ahogyan az kívülállóként is megállapítható (főleg Hamilton nyilatkozataiból), a korábbi csapattársak nem ápolnak igazán jó viszonyt azóta sem, hogy Rosberg távozott a Mercedestől és a Formula–1-ből. A német exversenyző ráadásul elárulta, hogy a hivatalos bejelentésig egyikük sem tudott a másik szándékairól az Extreme E-ben való indulással kapcsolatban.

„Nem tudtuk, hogy mindketten ugyanazon a projekten dolgozunk, ami elég furcsa volt – emlékezett vissza. – Pedig ugyanazon a napon tárgyaltunk a sorozat vezetőségével. Azt viszont nagyszerűnek tartom, hogy mindketten elhivatottak vagyunk a tisztább jövőt illetően.”

Rosberg egyébként úgy véli, hogy az F1-es világbajnokok közül Sebastian Vettel lehet a következő, aki egy nap csatlakozik az Extreme E mezőnyéhez, hiszen az Aston Martin versenyzőjének is fontos a környezettudatosság. Például az elsők között állt ki amellett, hogy 2030-ra a királykategóriában akár nullára csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást.