Autósport: Móczár Péter lett az MNASZ alelnöke

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 18:20
A Hungaroringen tartotta vasárnap a közgyűlését a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség. Az már korábban kiderült, hogy Gyulay Zsolt folytatja az elnöki tevékenységét – a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett újabb fontos állami feladatokkal bízták meg, ezért a lemondáson gondolkodott –, de a Frank Tamás tragikus halála óta betöltetlen általános alelnöki posztra, illetve a két lemondás miatt megüresedett elnökségi tagságra a közgyűlés volt hivatott megválasztani a legalkalmasabbnak tartott szakembert.

Nos, a tagság egyhangúan megválasztotta általános alelnöknek a Gyulay Zsolt által jelölt Móczár Pétert, ám az elnökségbe első körben Láng Zsolt országgyűlési képviselőt, a főváros II. kerületének polgármesterét sikerült csak szintén egyhangúan megválasztani. A másik pozícióra több, szakmailag alkalmas jelöltet is felkért a tagság – többek között Zengő Zoltánt, a Zengő Motorsport csapatfőnökét, aki az idei márkaváltás és az ezzel járó pluszfeladatok miatt ezt nem vállalta el –, míg végül Szabó László előbb igent mondott, majd el is nyerte az elnökségi tagságot.

„Úgy érzem, csak köszönettel tartozom a tagságnak, hogy ilyen nagy számban képviseltette magát a közgyűlésen. Egy biztos, az új elnökség első feladata a 2013-as esztendő sportszakmai és gazdasági tervének újragondolása lesz a tagságból érkezett jelzéseket is figyelembe véve" – fogalmazott a közgyűlést követően Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, az MNASZ elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik