Autósport: melyik lesz a leggyorsabb „nemzet” Londonban?

Vágólapra másolva!
2015.11.20. 18:19
null
Klasszisok egymás közt (balról): Ricciardo, Massa, Button, Coulthard, Kristensen és Solberg (Fotó: Hantos László)
Vajon a britek? A skótok? Esetleg a németek? Pár órán belül kiderül. Ma este rendezik a Race of Champions (azaz a Bajnokok Versenye) első versenynapját, ahol 10 kétszemélyes csapat küzd meg egymás ellen az 565 méter hosszú pályán, amit idén a londoni olimpiai játékok egyik fő helyszínén, az Olimpiai Stadionban alakítottak ki, a játékos sorozat ugyanis 2011 után visszatért Európába.

Idén is impozáns pilótákat láthatunk a rajtrácson, többek közt a tavalyi egyéni győztes David Coulthardot, a zsinórban tizennegyedik alkalommal induló Mr. Le Mans-t, azaz Tom Kristensent vagy épp a csapatban legsikeresebb Sebastian Vettelt. A mezőny legidősebbje az 50 éves, ötszörös 500 köbcentis gyorsasági motoros világbajnok, Mick Doohan, míg a legfiatalabb résztvevő a mindössze 21 éves Pascal Wehrlein, aki idén (a sorozat történetének legifjabbjaként) megnyerte a DTM bajnokságot. Daniel Riccardo, Nico Hülkenberg és Alex Buncombe először kapott meghívást a ROC-ra, míg a „gyengébbik" nemet Suzie Wolff képviseli.

A Race of Champions keretén belül 1999 óta rendezik meg a „nemzetek tornáját" is. Az első évben a finnek nyertek a Tommi Mäkinen, JJ Lehto és Kari Tiainen triónak köszönhetően. A legsikeresebb ország (és egyben duó) Németország, amely Michael Schumacher és Vettel révén hatszor végzett az élen. Vettel idén is részt vesz a megmérettetésen, először Schumi nélkül, Nico Hülkenberggel az oldalán.

A 2015-ös csapatok

Németország: Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg
Skandinávia: Tom Kristensen, Petter Solberg
Ausztrália: Daniel Ricciardo, Mick Doohan
Brazília: Felipe Massa, Nelson Picquet Jr.
Skócia: David Coulthard, Susie Wolff
Amerika: Ryan Hunter-Reay, José María López
Anglia1: Jason Plato, Andy Priaulx
Anglia2: Jenson Button, Alex Buncombe
All Stars: Romain Grosjean, Sir Chris Hoy*
Young Stars: Jolyon Parker, Pascal Wehrlein
*A sérült Jorge Lorenzót helyettesíti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik