Autósport: magyar is rajtol a Formula Renault Európa-kupában

Vágólapra másolva!
2020.07.08. 15:26
null
Tóth László is ott lesz a 20 fős mezőnyben (Fotó: Tóth László Média)
A hét végén Monzában elrajtol a Formula Renault Európa-kupa 30. idénye, amelynek magyar szereplője is lesz: a 20 éves Tóth László.

A sorozat a tervek szerint november végéig 10 versenyhétvégéből, minden helyszínen két-két futamból áll majd. A mezőnyben húsz, 210 lóerős és 500 kilogrammos autó indul, Tóth László a tavalyi Motorsport Games viadal Formula–4-es versenyein elért negyedik és hetedik helyezésével hívta fel magára a BhaiTech Racing figyelmét, amelynél két olasz csapattársa lesz.

Monza után Imolában, a Nürburgringen, Magny-Cours-ban, Zandvoortban, Barcelonában, Spában, Hockenheimben, a Paul Ricard-on és Abu-Dzabiban versenyez a mezőny, a futamokat a Renault Sport YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán lehet élőben követni.

Tóth László két héttel az idénykezdés előtt külföldi edzőtáborban vett részt mentális és fizikai felkészülésen, majd a BhaiTech olaszországi központjába utazott, és a csapattal együtt érkezett meg Monzába. Hétfőn és kedden az olasz pályán négy hivatalos szezon előtti tesztet rendeztek a mezőny számára, a magyar versenyző az első gyakorláson 10. lett, a másik három alkalommal viszont a 15-18. pozíció között zárt.

„A cél elsősorban az volt, hogy annyit menjünk, amennyit csak lehet, és többféle beállítást próbáljunk ki, valamint a hosszú szünet után visszaszokjak az autóba” – idézi Tóthot a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény.

Az 1991-ben elindított sorozat korábbi bajnokai közé tartozik a jelenlegi F1-es mezőnyből Valtteri Bottas (2008), Pierre Gasly (2013) és Lando Norris (2016) is, s nyert korábban bajnokságot Pedro de la Rosa, Felipe Massa és Kobajasi Kamui is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik