Autósport: az F1-es világbajnok szerint minden sorozat elektromos lesz

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 15:24
null
Jenson Button szerint tíz éven belül elavultak lesznek a benzines autók (Fotó: DPPI)
Az autóversenyzés elektromos formájában látja a jövőt Jenson Button, 2009 Formula–1-es világbajnoka. Az Extreme E-ben csapattulajdonosként és versenyzőként is induló brit úgy véli, hogy hamarosan a királykategóriában sem lesz értelme hagyományos üzemanyaggal hajtott négykerekűeket használni.

 

Lewis Hamilton és Nico Rosberg után Jenson Button volt a harmadik Formula–1-es világbajnok, aki bejelentette, saját csapatot indít az Extreme E-ben. Az idén rajtoló elektromos tereprali-sorozatban Button ráadásul Hamiltonnal és Rosberggel ellentétben pilótaként is részt vesz, s egyre elkötelezettebb az autóversenyzés elektromos formája iránt.

„Az Egyesült Királyságban nagyjából egy évtized múlva nem lehet majd benzinnel működő autót vásárolni. Elavultak lesznek, így a Formula–1-ben sem lesz értelme ilyen üzemanyaggal hajtott gépeket használni. A jövőben az autósport minden kategóriája elektromos lesz” – vélekedik 2009 F1-es világbajnoka.

Button magáról az Extreme E-ről és a sorozatban érdekelt személyek felelősségéről is elmondta a véleményét.

„Szülőként jobban gondolsz a jövőre és arra, hogy milyen lesz a gyerekeidnek, s mit hagysz rájuk akkorra, amikor felnőnek – mondta a brit. – Ez egy nagyon különleges sorozat, és a benne dolgozó emberek rengeteg tudatossággal áraszthatják el a világot. Ebből mindannyian kivesszük a részünket, de persze nem mondom azt, hogy megváltoztatom a világot.”

Az Extreme E első idénye április 3–4-én veszi kezdetét Szaúd-Arábiában. Ezen kívül a mezőny idén Szenegálba, Grönlandra, Brazíliába és Argentínába, vagyis olyan helyszínekre látogat el, amelyeknek sok kárt okoztak a környezetszennyezés miatti természeti változások.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik