Autósport: a hét végén Barbadoson találkoznak a bajnokok

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 16:05
Habár tavaly elmaradt az esemény a bangkoki zavargások miatt, az idén újra megrendezik a Bajnokok tornáját, ezúttal Barbadoson, rengeteg bajnokkal.

A mezőnyben nem lehet ott a nemzetek versenyét 2007 és 2012 között sorra megnyerő Sebastian Vettel, Michael Schumacher páros, de az egyéni viadal címvédője, Romain Grosjean autóba ül. Az F1-es mezőnyből csak a Lotus versenyzője indul, a korábbi pilótákat a 13-szoros futamgyőztes David Coulthard képviseli, s a tesztpilóták is megmérettethetik magukat, hiszen ott lesz Susie Wolff a Williamstől és Pascal Wehrlein a Mercedestől – ő az F1-es világbajnok konstrukcióval is fut bemutató köröket.

További résztvevők: Jamie Whincup (ötszörös V8 Supercar-bajnok), Petter Solberg (ralivilágbajnok, idei ralikrossz-világbajnok), Tom Kristensen (kilencszeres Le Mans-győztes), Kurt Busch (NASCAR-versenyző), Ryan Hunter-Reay (IndyCar), José Maria López (idei WTCC-bajnok), Esteban Ocon (idei Formula–3-bajnok), Mick Doohan (ötszörös MotoGP-bajnok az 500 köbcentis kategóriában), Jolyon Palmer (idei GP2-bajnok) és Robby Gordon (korábban NASCAR-, újabban Dakar-menő).

A nemzetek versenyét szombaton, az egyéni viadalt vasárnap rendezik meg a karibi szigetországban. Németországot csak Wehrlein képviseli, ő Palmerrel a fiatalok csapatát alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik