AutoGP: Kiss Pál Tamás először versenyez Imolában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 08:09
null
„Imolára mindig is kíváncsi voltam, nagyon örülök, hogy ilyen legendás helyszínen folytatódik a bajnokság.”
A változatosság gyönyörködtet, mondják, s ha így van, Kiss Pál Tamás nagyon élvezi majd az előtte álló hétvégét, hiszen a rövid nyári szünet után az AutoGP-sorozat mezőnye a legendás imolai pályán száguld, ahol a magyar pilóta sem nézőként, sem versenyzőként nem járt még.

Eddig nem okozott gondot neki, hogy alkalmazkodjon az ismeretlen helyszínekhez, reméli, ezúttal sem lesz gond, már csak azért sem, mert a Zele Racing versenyzője jelenleg harmadik az összetett pontversenyben. Hátránya az éllovas Szato Kimija mögött mindössze 13 pont, amelyet egy versenyhétvége (vagyis két futam) alatt is ledolgozhat.

„A szezon elején az volt a célom, hogy összesítésben az első három hely valamelyikén végezzek – mondta Kiss Pál Tamás. – A bajnokság feléhez érkezve azt mondhatom, eddig jól haladunk, de természetesen szeretnék még előrébb lépni. Imolára mindig is kíváncsi voltam, nagyon örülök, hogy ilyen legendás helyszínen folytatódik a bajnokság, és természetesen bízom benne, hogy előrébb léphetek a bajnoki tabellán.”

A mezőny pénteken két szabadedzést teljesít (vagyis ismerkedik a pályával), az időmérőt és az első versenyt szombaton (15.15, Eurosport2), a második futamot vasárnap (11.30, Eurosport2) rendezik.

AUTOGP-SOROZAT
Az állás 8 versenyfutam után:
1. Szato Kimija (japán, Euronova) 114 pont, 2. Markus Pommer (német, Supernova) 105, 3. Kiss Pál Tamás (magyar, Zele Racing) 101

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik