Africa Race: remek helyzetfelismerés, Kovács Miklósék az élen

ZS. B.ZS. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 21:40
null
Kovács Miklósék az élre álltak
Czeglédi Péter navigátor kiemelkedő helyzetfelismerésének köszönhetően az időbüntetések hivatalos elkönyvelése után Kovács Miklósék nemcsak a kamionos, hanem az autós-kamionos összevont kategóriában is az Africa Race hetedik szakaszának élére kerülnek.

 

Míg a Scania magyar triója a tökéletes navigációnak köszönhetően hibátlanul teljesítette a keddi 477.95 kilométeres távot, a közvetlen ellenfelek kihagytak egy útpontot, ami automatikusan 15 perc büntetéssel jár. A szakaszon tehát hiába ért be Kovácsék előtt egy kamionos és egy autós alakulat, rájuk biztosan hátrasorolás vár, vagyis hivatalosan a magyar Qualisport Racingé lesz a győzelem.

„Az első száz kilométer nagyon gyors volt, majd utána volt ez a bizonyos navigációs kihívás, amelybe előbb beleszaladtunk mi is, de aztán visszamentünk és felvettük az útpontot – mondta Kovács. – Ellenfeleink, Bouwensék követtek bennünket, de csak a rossz irányba. Amikor visszafordultunk, ők tovább mentek, ami komoly hibának bizonyult. Egyébként itt nemcsak ők, hanem mások is elszúrták a navigációt, a Martin apa-fia páros is, ami jól mutatja, hogy Czeglédi Péter mestermunkát végzett a napon. Szerencsére a hétfői motorgondok is megszűntek, Ács Laci és a srácok egész éjjel dolgoztak ennek érdekében.”

A Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió a kamionosok között az ötödik helyen zárt, de rájuk is időbüntetés vár, az autósoknál pedig a Varga Imre, Toma József páros nem tudta kijavítani az előző napi motorhibát, így kiesett a versenyből.

AFRICA RACE
7. szakasz, Chami–Aidzidine (össztáv: 646 km, ebből szelektív 477.95 km)*.
Autósok:
1. Patrick Martin, Lucas Martin (francia, Mercedes) 6:10:50.
Kamionosok: 1. Igor Bouwens, Ulrich Boerboom, Frits Driesmans (belga, Iveco) 6:11:28, 2. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 2:21 p h., ...5. Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter (magyar, Scania) 34:59 p h.
Motorosok:
1. Paolo Lucci (olasz, Husqvarna) 6:14:26.

Az összetettben.
Autósok:
1. Patrick Martin, Lucas Martin 27:20:15.
Kamionosok:
1. Bouwens, Boerbooms, Driesmans 27:13:04, 2. Kovács, Czeglédi, Ács 18:40 p h., 3. Fazekas, Horn, Csákányi 3:28:37 ó h.

* Az útpont kihagyásáért járó időbüntetéseket hivatalosan csak szerdán könyvelik el

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik