30 éve a pályán – jubilál hazánk egyik vezető márkakereskedése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 08:57
null
Pais József és Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezetői
Címkék
Kerek évfordulót ünnepel a következő hetekben a Pappas Auto Magyarország: az eredetileg osztrák márkakereskedés, hazánkban a harmincadik évébe lépett. Az elmúlt három évtized nem csak egy megbízható márkakereskedő képét alakította ki, hanem egy olyan innovatív szervezetét is, mely az ügyfelei mellett, a dolgozóit is a legfontosabb erőforrásának tekinti. Mindezek mellett a Pappas Auto a hazai gépjármű értékesítésben és szervizelésben is új standardokat állított fel. (x)

 

Nem egy szokványos év ez a Pappas Auto-nál. A koronavírus-járvány megváltoztatta a márkakereskedés működését, valamint a szerviz életére is jelentősen kihatott. Mégis: a Pappas Auto elmúlt harminc éve sikertörténet. Egy olyan időszakban válhattak fokozatosan piacvezetővé, amikor mind itthon, mind az európai piacokon 180 fokos fordulatot vett az autóipar.

„Az autópiac robbanásszerű növekedése folyamatos biztonsági és technológiai fejlesztéseket hozott. A vevői igények átalakultak, vásárlóink mára egyre tudatosabban keresik a lehető legjobb minőséget, melyre kereskedéseink azonnal reagáltak. Az elmúlt három évtized tehát folyamatos fejlődés követelt” – összegezte Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. egyik ügyvezetője az elmúlt évtizedek változásait.

Az 1990 óta működő márkakereskedés – igaz, akkor még más néven – a Mercedes-Benz gépjárművek felhatalmazott importőreként és kiskereskedőjeként indult el hazánkban. A Pappas Auto név először 2005-ben tűnt fel, amikor megszűnt a cég importőri tevékenysége, így válva klasszikus kereskedővé. Egy évvel később a modell portfólió, valamint a márkakereskedések száma is ugrásszerűen megnövekedett, így kialakítva a mai működési formát.

Az idei év egy előre nem látható változást is hozott a Pappas Auto életébe: a koronavírus-járványt és annak gazdasági, valamint emberi hatásait. Bár pontos mérleget csak a jövő év elején tudnak levonni, az eddigi tapasztalatok alapján kiemelkedően jó évet zárhat a cég.

„A krízist tehát lehetőségként éli meg a vállalat: több védelmi vonal került kidolgozásra, mind az ügyfelek mind a dolgozók felé. A világjárvány okozta eredményes vállalati intézkedéseink rávilágítottak arra, hogy tágíthatunk a határainkon. Tradícióból adódóan sosem döntöttük volna le ezeket a falakat, ha nincs a koronavírus. Az idei év mindannyiunkból kihozta a maximumot. Számtalan ötletet merítettünk mind vállalatirányítási, mind ügyfélszolgáltatási oldalon” – értékelte a helyzetet Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. egyik ügyvezetője.

A fejlesztések pedig nem állnak meg: új Mercedes-Benz szerviz, a munkafolyamatok további optimalizálása várható a Pappas Auto-nál.

„Amikor 30 év múlva újra beszélgetünk, a fő témánk minden bizonnyal az elektromos autók és a zéró emisszió lesz. Varázslatos fejlesztések zajlanak a piacon, fantasztikus sebességgel. Azt sejtem, önvezető járművek is lesznek addigra a portfóliónkban. Felelős vállalatként számunkra fontos cél a környezet védelme, a felelős működés. A CO2 kvóta nem a prémium autózás végét jelenti: éppen ellenkezőleg, az új környezetbarát modellek térnyerését. Márkakereskedéseink feladata, hogy az ügyfelek megismerjék az új technológiákat, értsék a működésüket és bennünk továbbra is megbízható partnert lássanak mind az értékesítés, mind a szervizfolyamatok tekintetében” – tekintett előre Benedikt Margreiter.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik