Visszatér a V4 Future Sports Festival, de nem a megszokott módon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 08:18
Címkék
A régió kiemelt e-sport eseményén CS:GO és FIFA játékban küzdenek meg Magyarország és a környező országok csapatai a 325 ezer eurós összdíjazásért. (x)

 

A V4 Future Sports Festival 2018-ban és 2019-ben a hazai és környező országok játékosainak igazi ünnepe volt. A kiemelkedő színvonalú e-sport versenyeket jegyző esemény 2020-ban a koronavírus következtében elmaradt, azonban 2021-ben ismét visszatér, bár más formában.

 

November 14. és 24. között két játék hazai és nemzetközi játékosai találkoznak egymással Budapesten, hogy megküzdjenek a dicsőségért és a 325 000 eurós összdíjazásért, idén azonban a nézők csak online élvezhetik majd a műsort, ugyanis a versenyt a koronavírus új hulláma miatt zárt kapuk mögött rendezik meg.

A magyarok egyik kedvence, a CS:GO

A Counter Strike: Global Offensive az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb e-sport játéka, rengeteg kedvelője van Magyarországon is, nem véletlen, hogy voltaképp nincs nagyszabású verseny nélküle idehaza. A játék során két darab ötfős csapat küzd meg egymással, az egyikük feladata, hogy élesítsen a pálya kijelölt részén egy tárgyat, a másik csapatnak pedig ezt meg kell akadályoznia. Amelyik csapat előbb éri el a kijelölt számú körgyőzelmet, az nyeri meg az egész meccset.

Az idei eseményen összesen 12 csapat vett részt, melyek közül 4-en a regionális selejtezők után megrendezett V4 Future Sports 2021 Online Cup továbbjutói, 4-en a V4-es országok nemzeti e-sport szövetségei által delegált résztvevők, 4-en pedig meghívott sztárcsapatok az aktuális világranglista és a régiós kötődés alapján.

Az összesen 60 játékos 12 csapatban november 14. és 21. között küzdött meg egymással két csoportkörben, majd egyenes kieséses szakaszban a verseny során. Az összdíjazás nem kevesebb, mint 300 000 euró volt!

VÉGEREDMÉNY
1.: Gambit
2.: Entropiq
3-4.: BIG & Fiend
5-6.: Enterprise & Movistar Riders
7-8.: eSuba & SINNERS
9-10.: ONYX & Magyar E-sport Válogatott
11-12.: AGO & Wisla Krakow


A visszatérő virtuális futball

A FIFA-széria évtizedek óta az egyik legnépszerűbb sportszimulátor játék, melynek évről évre megjelenő új verziója folyamatosan az eladási toplisták élén szerepel, e-sport követőbázisa pedig az egyik legnagyobb. A 2018-as V4 Future Sports Festival után ismét a kiemelt versenyjátékok között szerepel a széria legújabb darabja, a FIFA 22, melyet ráadásul a konzolok új generációján, Playstation 5-ön fognak játszani a versenyzők. Az összdíjazás itt 25.000 euró, és 8 ország 16 játékosa küzd meg érte, akik 2 fős csapatokban versenyeznek. Magyarországot a FIFA körökben ismert és elismert molnargabo, valamint chris_maj fogja képviselni!

A V4FSF FIFA 22 versenye november 22. és 24. között zajlik.

A közvetítés platformja: Twitch.tv/esport1tv

CS:GO és FIFA 22 verseny állásáról, a v4futuresports.eu weboldalon folyamatosan frissülő információkat osztunk meg.

A V4 Future Sports Festival 2021-es Online kiadásával cél a speciális járványügyi helyzetben a verseny folyamatosságának biztosításával a Visegrádi Négyek szocio-kulturális kapcsolatainak elmélyítése, a V4 közös identitás erősítése a videojátékos közönség körében, továbbá az online lebonyolítás lehetőségét felhasználva a V4-en túli balkáni és kelet-európai országok bevonása a fesztivál ökoszisztémájába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik