F1: Russell az utolsó virtuális versenyen sem talált legyőzőre

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.06.14. 20:22
null
Russell nyerte meg a kanadai idényzárót, így a Williams pilótája lett az F1 2020-as virtuális bajnoka (Fotó: AFP)
A Kanadai Nagydíj virtuális versenyével zárult a 2020-as Formula–1-es idényt megelőző e-sport bajnokság. A pole pozícióból az idényzárón is George Russell várhatta a piros lámpák kialvását, a Williams-pilóta pedig senkitől sem zavartatva aratott rajt-cél győzelmet. Ezzel Russell gyűjtötte a legtöbb pontot a virtuális versenyeken, így ő lett ezen bajnokság végső győztese.

 

A 2020-as mezőnyből Alexander Albon, Pierre Gasly, illetve a Williams párosa, George Russell és Nicholas Latifi vett részt az utolsó virtuális versenyen. Egyéb ismert autóversenyzők közül azonban David Schumacher, Caio Collet, Callum Ilott, Pietro Fittipaldi, Louis Deletraz, Esteban Gutiérrez, Csou Kuan-jü, Gianluca Petecof, Anthony Davidson, Juan Manuel Correa, valamint Nicolas Hamilton is a résztvevők között volt.

A mezőnyt olyan egyéb ismert személyek tették teljessé, mint Simon Neil (zenész), Jon Olsson (alpesi síző), Ted-Jan Bloemen (gyorskorcsolyázó), illetve Tiametmarduk és Aarava (YouTuber).

Az időmérőn ezúttal is Russell bizonyult a leggyorsabbnak, vagyis a virtuális bajnokság pontversenyének élén álló Williams-pilóta vághatott neki az idényzárónak is az élről. Russell a rajtnál meg tudta tartani az első helyet, míg őt Albon követte az első kanyarok után.


A mezőny hátsóbb részében volt némi tülekedés és csúszkálódás a rajt után, ám Russell hamar elkezdte növelni az előnyét az élen. Albon a második körben egyszerre két pozíciót bukott – Latifi és Gutiérrez is elment a Red Bullja mellett. Mint később kiderült, a thaiföldinek problémája volt az internetkapcsolattal, így csak körökkel később derült ki, hogy valójában a hetedik helyen autózik.

Latifival a kanadai pálya „réme” babrált ki. A hazai pályán versenyző kanadai – aki az idei szezon egyetlen újonca lesz – a bajnokok falának csapta oda az autóját a nyolcadik körben, aminek következtében a 10. helyre esett vissza. Alig öt körrel később a pálya ugyanezen pontján Davidson és Tiametmarduk akadt össze.


A 20. körben továbbra is Russell vezette a mezőnyt, az előnye már több mint öt másodperc volt az élen, Albon és Gutiérrez követte a később dobogót érhető helyeken. Igaz, az előbbinél nem minden volt rendben a technológiával, így sokszor kétséges volt, hogy valóban ott áll-e, ahol jelezték őt.

A 27. körben sokszori büntetés után kizárták Gaslyt. Nem a francia volt azonban az egyetlen, akit idő- vagy egyéb büntetéssel sújtottak a futamon, így már ekkor tudni lehetett, hogy a befutó sorrendje nem feltétlenül adja meg a valós végeredményt.

Ez azonban nem volt hatással Russell győzelmére, a Williams-versenyző nyerte meg az utolsó virtuális futamot is. A második helyen Albon, a harmadikon pedig Gutiérrez látta meg a kockás zászlót. A legtöbb pontot a valódi szezont megelőző versenyeken Russell gyűjtötte.


Ezzel véget ért a 2020-as F1-es idényt megelőző virtuális bajnokság. Russellt és társait, illetve (remélhetőleg) a teljes F1-es mezőnyt legközelebb már egy valódi versenyhétvégén, a szezonnyitó Osztrák Nagydíj hétvégéjén láthatjuk július 3. és 5. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik