E-sport: stratégiai megállapodást kötött a HUNESZ és a Szerencsejáték Zrt.

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 10:07
null
A sajtótájékoztató főszereplői
A Szerencsejáték Zrt. régiós szinten egyedülálló stratégiai partnerségre lépett a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ). Az e-sport fogadás dinamikus bővülése mellett a társaság az új stratégia együttműködés aláírásával fontos célnak tekinti a széleskörű társadalmi edukációt, a fiatalkorúak védelmét és a felelős játékra való felhívás jelentőségét. A Szerencsejáték Zrt. egy új, Magyarországon egyedülálló exkluzív tartalmi szolgáltatást indított el a tippmixpro.hu oldalon, amellyel naprakész és teljeskörű e-sporttal kapcsolatos információkat, híreket kínál a hazai fogadók és rajongók számára.  

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) közös online sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy 2021 áprilisától a nemzeti lottótársaság a hazánkban is dinamikusan fejlődő sportág meghatározó támogatójává válik. A nemzeti lottótársaság első stratégiai szintű tagként csatlakozik a HUNESZ szervezetébe és a felek együttműködési megállapodást írnak alá a szektor további fejlesztésének elősegítése érekében. A megállapodás átfogja a hazai E-sport Tudásbázis (ESB) működését mind a szakmai, mind a társadalmi és üzleti célcsoportok felé, elősegíti szakértői kommunikációs fórumok létrehozását pedagógusoknak, szülőknek, és közös kommunikációs kampány megvalósítását szélesebb társadalmi üzenetekkel. Támogatja a hazai versenyek megvalósulását, a professzionális versenyszervezés érvényesülését a versenybírók képzésének, kapcsolódó vizsgarendszer és infrastruktúra kialakítása területén – olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Bíró Balázs György, a HUNESZ elnöke
Bíró Balázs György, a HUNESZ elnöke

„Az elmúlt évet a járványügyi helyzet ellenére is sikeres időszakként tudhattuk magunk mögött hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenyeit az online térben biztonságos körülmények között rekord nézettség mellett zártuk. Részt vettünk az Európai E-sport Szövetség megalapításában, és év végén teljes jogú tagként csatlakoztunk a Nemzetközi E-sport Szövetséghez. Az idei terveinkben az országos versenyeink és a magyar e-sport válogatott felállítása mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatásra. Célunk, hogy a Szerencsejáték Zrt. partnerségével megerősödve újabb szintre emeljük a felelős és tudatos videojáték-kultúrát Magyarországon különösen ügyelve a versenyek tisztaságára és az edukációra a játékosok, a csapatok, valamint a sport és a szélesebb társadalmi közeg szintjén” – nyilatkozta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

„A partnerséggel a Szerencsejáték Zrt. újabb szintre lép a sport területén, mostantól a hagyományos sportágak támogatásán túl a dinamikusan fejlődő fiatal szektor professzionális fejlesztését is elősegíti Magyarországon. A Magyar E-sport Szövetséggel megvalósuló stratégiai együttműködéssel hozzájárulunk a hazai e-sport regionális, közép-európai szintű szerepvállalásához, egyben elősegítjük a széleskörű tájékoztatást és a felelős játék tudatosságának erősítését” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója
Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója


A nemzeti lottótársaság 2020 augusztusában az e-sport fogadással bővítette sportfogadási piacait hatékony választ adva a pandémia okozta kihívásokra és a legújabb globális játéktrendekre. A Tippmix földi és a Tippmixpro online fogadási rendszerében a legnépszerűbb 11 hagyományos e-sportjáték, illetve a szimulátor típusú bajnokságok esetében további három sportág számos piaccal vált fogadhatóvá. Az elmúlt 8 hónap kiemelkedően sikeres eredményeket hozott a területen, hiszen az e-sport fogadás mára a 6. legnépszerűbb sportággá vált az 50 sportágat tartalmazó sportfogadási listán. A hazai fogadók körében különösen népszerűek a szimulátor típusú e-sportok, például a pre-match (mérkőzés előtti bontásban) fogadásban az e-labdarúgás (FIFA), élő fogadásban pedig az e-kosárlabda (NBA2K) jelentősége kiemelkedő. A nemzetközi trendektől eltérően hazánkban leginkább a szimulációs e-sport játékok emelkednek ki (FIFA20, NBA2K, NHL), a teljes e-sport bevétel 87–90 százalékát adva. További érdekesség, hogy a bevezetés előtt várt jelentős online fogadási többlettel szemben az összes fogadás több mint fele a lottózókban valósul meg.

A Szerencsejáték Zrt. tovább erősítve szerepét az e-sportot kedvelő célközönség körében, 2021. áprilistól egy minden szempontból egyedülálló weboldalt indított a tippmixpro.hu felületen a gamertársadalom és a téma iránt érdeklődő sportfogadók számára. Az oldal exkluzív, naprakész és máshol nem elérhető tartalmakat nyújt, teljes körű információs és szakmai háttérről gondoskodik a fogadók számára a sportággal, bajnokságokkal kapcsolatban, amelyek magyar nyelven kizárólag ezen a felületen érhetőek el. A Szerencsejáték Zrt. az e-sport fogadás szolgáltatás során is kiemelt figyelmet fordít a felelős játékos tudatosság erősítésére, amely az új oldal tartalmában is érvényesül. A nemzeti lottótársaság együttműködő tartalomszolgáltatója az esport1.hu szakértői csapata.

„A csaknem fél évig tartó fejlesztést követően megvalósuló tartalmi weboldallal egy új exkluzív igazodási híroldalt hoztunk létre. A tippmixpro.hu új e-sport aloldala a játékosok és a téma iránt érdeklődők számára egyaránt releváns, hiteles információkat nyújt, legyen szó egy adott játékról vagy iparági hírekről” – mondta el Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.

További információkat itt tudhat meg!

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ (megtekintés átkattintás után a YouTube-on)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik