E-sport: Rüdiger kiakadt, még Pepénél is lassabb a FIFA 22-ben

Vágólapra másolva!
2021.09.15. 16:54
null
Antonio Rüdigernél még Pepe is gyorsabb (Fotó: Getty Images)
Hamarosan piacra dobják a FIFA-sorozat legújabb kiadását, a FIFA 22-t. Mint beszámoltunk róla, hetekkel a játék hivatalos megjelenése előtt a készítők lerántották a leplet az angol élvonal, a Premier League legjobb játékosairól. A Chelsea védőjének lapja, Antonio Rüdiger értékei is napvilágot láttak, amelyek finoman szólva sem nyerték el a német válogatott hátvéd tetszését.

 

Aki ismeri a játékot, az pontosan tudja, hogy az egyik, ha nem a legfontosabb értékük a mezőnyjátékosoknak a sebességük. Lényegében ez határozza meg az adott futballista lapjáról, hogy „használható-e” vagy sem.

A Chelsea középső védőjének, Antonio Rüdigernek a sebességét, amely a gyorsulásából és a végsebességéből tevődik össze, 75-ösre határozta meg az EA, ami a játék kezdeti szakaszában nem számít rossznak, viszont közel sem biztos, hogy ez a szám tükrözi a valóságot. A Chelsea játékosa ennek hangot is adott.

„Ne már, EA Sports FIFA... 35.8 km/órás sebességre is képes vagyok a pályán, és csak 75-ös sebességem van a FIFA 22-ben? Mit kell tennem ahhoz, hogy 90-es legyen? 50 km/órás sebességgel futnom?” – panaszkodott a Twitter-oldalán Rüdiger.

A németét legtöbben egyből a Real Madrid korábbi védőjének, most az FC Portóban játszó Pepének az értékeivel kezdték párhuzamba állítani, aki 38 évesen 80-as sebességet kapott.

Sokak mellett Romelu Lukaku is csapattársa védelmére kelt a Twitteren. A belga támadó azt írta, szerinte az EA csak azért kutyulja össze az értékeket, hogy a futballisták erről kezdjenek el beszélni, amivel nem szándékosan, de népszerűsítik a játékot.


A kommentelők közül valaki azt írta, Rüdiger a leggyorsabb a Chelsea-ben, mégis 18-cal kisebb a sebessége Timo Wernernél. Sőt, a fentebb említett Pepének még a Liverpool sztárvédőjénél, Virgil van Dijknél is nagyobb (78).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik