E-sport: Rapport Richárd öccse, Rodrigó a Red Bull Salzburg új academy-tagja!

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.11.17. 16:33
null
Rapport Richárd öccse, Rodrigó a Red Bull Salzburg új academy-tagja (Fotó: Red Bull Salzburg)
Az öt nyelven beszélő, mindössze 16 éves magyar tehetség a hétvégén már be is mutatkozhatott új FIFA 22-csapatában az osztrák eBundesliga első fordulójában.

 

Hogy a Rapport-családban kiváló a génállomány, jó ideje nem újdonság: az idősebb fiút, a jelenleg is a legmagasabban rangsorolt nemzetközi sakknagymesterünket, Richárdot aligha szükséges külön bemutatni, de most öccse, Rodrigó is elkezdte bontogatni a szárnyait – igaz, egészen más műfajban.

A 16 esztendős szombathelyi származású fiú e-sportban jeleskedik, elsősorban FIFA 22-ben, abban viszont nagyon: a Red Bull Salzburg újoncaként a hétvégén bemutatkozhatott az osztrák eBundesligában! Rodrigó egy 16 és 23 év közötti fiataloknak kiírt válogatóversenyt megnyerve lett a Salzburg FIFA-csapatának úgynevezett academy-tagja – a többnapos viadalon több mint 150-en indultak, az élő nyolcas döntőt pedig a salzburgi Red Bull E-Arenában rendezték. Itt a 2 a 2 elleni játékok mellett különböző teszteken is meg kellett felelni, hiszen csakúgy, mint a hús-vér sportban, a virtuális világban is szponzorokkal felturbózva lehet a legkönnyebben előrehaladni, így egy olyan profi szervezetnél, mint amilyen az RBS, nemcsak játéktudásban, de médiaszemélyiségként is meg kell felelni. A nyolc döntős közül végül az öt nyelven beszélő, Ausztriában középiskolás Rapport Rodrigót választották ki, így ő lett a klub negyedik academy-tagja (aki immár elsőbbséget élvez riválisaival szemben, jövőre pedig a Salzburg fizetett profi e-sportolójává válik).

A fiatal magyar tehetség a hétvégén már be is mutatkozhatott az eBundesliga nyitó fordulójában, nem is akárhogyan: három meccset játszott, egy WSG Tirol elleni 1–0-s siker mellett csak a versenyen legtöbb pontot szerző Austria Wien-játékostól kapott ki, újdonsült csapata így simán továbbjutott a döntőbe, a 16 éves magyar fiú bemutatkozása tehát kiválóra sikeredett.

Rapport egyébként a Red Bull Salzburg mellett itthoni klubjától, az eSport Szombathelytől sem szakad el: a hazai megméretéseken is részt vesz, valamint társával, Jordán Benedekkel együtt a decemberi klubvilágbajnokságon is képviseli a magyar színeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik