E-sport: egymilliárd dollárba kerülhet az EA-nek a FIFA név megtartása

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 14:45
null
Vajon meddig lesz még FIFA a FIFA?
A múlt héten arról számoltunk be, hogy az EA Sports átnevezheti a FIFA-videojátékot – az ign.com közölte, a mögöttes ok az lehet, hogy a FIFA emelné a díjakat és szabályozná is az EA-t.


„A jövőben fontolóra vesszük az EA Sports-futballjátékok átnevezésének lehetőségét. Jobban megvizsgáljuk a FIFA-val kötött névhasználati jogunkat, ami az összes többi megegyezésünktől különbözik”
– olvasható az EA Sports múlt heti közleményében.

„A futball jövője nagyon fényes. Az első számú prioritásunk továbbra is az, hogy a lehető legnagyszerűbb futballélményt hozzuk el a rajongóknak. Köszönjük a támogatást és a visszajelzéseket. Továbbra is veletek szeretnénk alakítani a labdarúgás jövőjét.”

Minden idők legnépszerűbb focis videojátékának több mint 300 licence van, amibe 17 ezer játékos, 700 csapat és 30 liga is beletartozik – köztük a Bajnokok Ligája és az Európa-liga.

Most kiderült, miért is gondolkoztak el annyira az EA Sportsnál a névváltoztatáson. A ign.com arról számolt be, hogy a FIFA emelné a díjat, amit az EA a név használatáért fizet.

Állítólag megdupláznák a jelenlegi árat – négyévente nagyjából egymilliárd dollárt akar a FIFA, ráadásul limitálni is szeretné az EA bevételszerzését, amit a játékból keres.

Egyelőre úgy néz ki, hogy az év végén születhet meg a végleges döntés. Az EA már így is levédette az „EA Sports FC” nevet, így könnyen elképzelhető, hogy ez lép majd a „FIFA” helyébe, amennyiben nem tudnak megállapodni a felek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik