E-sport: Diego Maradona kikerülhet a FIFA 22-ből

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 10:42
null
Lehet, hogy nem sokáig játszhatunk Maradonával a FIFA 22-ben
Az Eurogamer információi szerint a FIFA 22 videojátékból hamarosan kikerülhet a 60 éves korában elhunyt Diego Armando Maradona, aki ikonként szerepel az Ultimate Teamben.

 

Diego Maradonának három különböző kártyája is van a népszerű játékmódban – ezek a karrierje különböző szakaszára vonatkoznak, a 97-es besorolással bíró ikon lap az egyik legjobbnak számít az Ultimate Teamben.

Mindez azonban könnyen megváltozhat, hiszen az Eurogamer szerint Maradona hamarosan kikerülhet a játékból. Az EA ugyanis állítólag megegyezett a jogokról az argentin klasszis korábbi menedzserével, Stefano Cecivel, de Maradona ügyvédi cége szerint erre nem volt felhatalmazása a menedzsernek, ezért elképzelhető, hogy a FIFA-nak meg kell válnia egyik legjobb FUT-játékosától. Az EA egyébként egyelőre nem reagált az üggyel kapcsolatban az Eurogamer megkeresésére.

Maradona 2017 óta mindegyik FIFA-videojátékban benne volt, igaz csak azok játszhattak vele, akik rengeteg zsetont szereztek a FUT-módban – ehhez sok-sok valódi pénz elköltésére volt szükség.

 


 

Az argentin ikon eltávolítása mellett nagyobb változás is bekövetkezhet a FIFA-nál. Az ign.com arról számolt be, hogy a FIFA emelné a díjat, amit az EA a név használatáért fizet.

Állítólag megdupláznák a jelenlegi árat – négyévente nagyjából egymilliárd dollárt akar a FIFA, ráadásul limitálni is szeretné az EA bevételszerzését, amit a játékból keres. Az EA már levédette az „EA Sports FC” nevet, így könnyen elképzelhető, hogy ez lép a „FIFA” helyébe, amennyiben nem tudnak megállapodni a felek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik