Teljes változáson megy keresztül a FIFA riválisa (Forrás: Youtube)

 

A sorozat újításait három lépésben vezeti majd be a Konami: kora ősszel jelenik meg a teljesen új grafikai motorral (Unreal Engine) kifejlesztett legújabb kiadás – ez már az eFootball nevet viseli – amellyel először régi és új generációs konzolok között is kereshetünk ellenfelet – például PS4 és PS5 között. A következő szakasz ősszel várható, amikor a PC, valamint az új generációs Xbox és Playstation konzolok tulajdonosai már egymás ellen is tudnak játszani platformtól függetlenül. Végül télen érkezik meg a telefonos kiadáshoz a kontrollerek támogatás, amely segítségével a mobilon játszó felhasználók is megküzdhetnek a PC-s, valamint az új generációs konzoltulajdonosok ellen (fontos, hogy ehhez kontrollert kell használniuk).

A játék alapvetően ingyenes lesz, a játékosok a Barcelonával, a Juventusszal a Bayern Münchennel és a Manchester Uniteddal játszhatnak majd úgynevezett „lokális mérkőzéseket". Később aztán opcionális kiegészítők formájában további játékmódokat is árul majd a Konami, így csak azért kell fizetnie a felhasználónak, ami ténylegesen érdekli.

A hivatalos bemutatóvideóban amellett, hogy kisebb részletek láthatóak a legújabb kiadás játékmenetéből Lionel Messi, Gerard Piqué és Andrés Iniesta is megszólal, akik mindhárman segédkeztek a játék elkészítésében.