Birkózó-vb: Bácsi Péter döntőbe jutott, majd kisfiával az ölében állt kameránk elé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 18:17
A kötöttfogásúak is elkezdték szereplésüket a budapesti birkózó-világbajnokságon csütörtök délelőtt, majd délután elsőként Korpási Bálint lépett szőnyegre a 72 kilósok elődöntőjében, s kiharcolta a fináléba jutást. A folytatás is remekül sikerült, Bácsi Péter hátrányból fordítva, technikai tussal legyőzte kirgiz ellenfelét és ő is bekerült a pénteki döntőbe. Természetesen az NSO Tv stábja mindkét birkózóval beszélt az elődöntő után, Bácsi az egyik kisfiával állt kameránk elé.

Korpási Bálint azzal kezdte: elődöntőben birkózni mindig nehéz feladat.

„Nagyon keménynek éreztem az ellenfelet. Örülök, hogy sikerült megpörgetnem az első menetben. A másodikban elég hamar leküldtek, de sikerült kivédekeznem, utána már csak le kellett verekednem a maradék két percet, és sikerült bejutnom a döntőbe.”

Pénteki, német ellenfelét elég jól ismeri, hiszen 2015-ben és 2017-ben is világbajnok lett, míg a köztes évben Korpási nyakába került az arany, vagyis bízik benne, hogy a sorminta szerint most ismét ő, a magyar fiú következik.

Bácsi Péter kisfiával az ölében állt kameránk elé.

„Az elején sajnos kicsit elcsúsztam, benne maradtam a saját fogásomban és majdnem megpörgettek. Máris négypontos hátrányban voltam, ami a mai napot nézve elég nagy, hiszen a meccseimet egy pontokkal nyertem, ám szerencsére sikerült megfordítanom a mérkőzést. A szurkolótábor elég nagy energiát adott ehhez, többek közt a kisfiam, de itt volt az egész család.”

FÉRFIAK, KÖTÖTTFOGÁS
72 KG
ELŐDÖNTŐ

Korpási Bálint–Aik Mnacakanjan (bolgár) 4:1

FÉRFIAK, KÖTÖTTFOGÁS
82 KG
ELŐDÖNTŐ
Bácsi Péter
–Atabek Aziszbekov (kirgiz) 12:4 – technikai tussal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik