Van a futballevolúcióban feljebb is, mint a MU

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.09.14. 09:09
Van, amiben utánunk kullog a Manchester United, és ugyan minden tiszteletünk Anglia legnagyobb csapatának, nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára....

Maior Clube do MundoVan, amiben utánunk kullog a Manchester United, és ugyan minden tiszteletünk Anglia legnagyobb csapatának, nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára. Szurkolói kultúra kezdőknek.Maior Clube do MundoVan, amiben utánunk kullog a Manchester United, és ugyan minden tiszteletünk Anglia legnagyobb csapatának, nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára. Szurkolói kultúra kezdőknek.

A játékvezető már a kezdősípszóra tartalékolja a levegővételt, 20:45-ig a csecsemők is Benfica-cumit szopnak (utána átadják a MU játékosoknak), és ma nincs általánosabb beszédtéma, mint hogy hány csatárral kezd a Benfica, és egy kicsit még arról is megfeledkezünk, hogy a fogadóirodák szerint még mindig az angol bajnok az esélyesebb.

A papírforma azonban ma körülbelül annyit ér, mint a statisztikákban vájkálni: a lendületből érkező Manchester 13-2-es összesítéssel abszolválta legutóbbi két meccsét a miképp a gólkülönbség is igazolja világ legkiegyensúlyozottabb bajnokságában, és korábban a BEK-ben, BL-ben is rendre rosszul jött ki ellenük a lépés. Most azonban itt a reváns ideje, hiszen az utóbbi évek legjobb Benficája egy nevekre nem túl erősnek tűnő, ám csapatként még mindig egységes MU-t fogad úgy, hogy az angolok csak a sérültlistára véshetik fel Vidic és Ferdinand nevét.

Red Pass

Ugyan csak egy 2005-06-os győzelmet tudunk felmutatni a Manchester ellen a pályán, a szurkolók terén 2006 óta utánunk battyognak az ázsiai tömegesítéssel is próbálkozó vörösök vezetői. Ez volt ugyanis az az év, amikor megelőztük a Manchester Unitedet, hogy a pártoló tagok számában a világ élére álljunk. Azóta még pár tízezer taggal bővült a Benficát pénzével is támogató klubtagok száma, amivel még egy Guiness-rekordot is sikerült felállítani. Most jóval 200.000 fölött járunk...

Nem csak ezért lesz persze igazi kuriózum a DigiSport -on is sugárzott találkozó: kimondva, kimondatlanul spanyol kollégáikkal karöltve a Manchester United magyar "drukkerei" a legnehezebben kezelhetőek az online tér keretein belül(exceptio probat regulam), már a sorsolás napján fölényes, autistákat megszégyenítő íráskultúrával jelentek meg kis szeretet szigetünkön. Bele sem merek gondolni, ha esetleg még csapatukat egy-egy Witsel gyomorzúzó belépővel üdvözöljük a latin futball világában, vagy Óscar Cardozo harmincról megeresztett sütijével nyerünk(mert De Gea bevédi, kétségünk sem legyen felőle), akkor mi lesz a reakció.

Mégis most csak egy dolgot szeretnék meccs után a kommentek közt látni: központozástól mentes cifra káromkodásokat, és sok sok BenFICA, érted FIKA, hahaha! szintű örökbecsűt, mert akkor mi kelhetünk boldogan holnap reggel.

Csak három pontot, semmi többet nem kérek!

Aki pedig még a dőltbetűig is eljut, az vagy gyakorlott olvasónk, és tudja, hogy ilyenkor jön a szolgálati közlemény, vagy olyan értelmes Manchester United drukker, akinek ezúton is elnézését kérjük, ha általánosításunk szíven találta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik