Tartalékosan is erőt mutattunk

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.02.06. 01:02
Lazán, egy sor elkótyavetyélt lehetőséggel együtt ütöttük ki a Maritimót és ezzel biztossá vált, hogy a döntőbe jutásért a Portóval játszunk...

Lazán, egy sor elkótyavetyélt lehetőséggel együtt ütöttük ki a Maritimót és ezzel biztossá vált, hogy a döntőbe jutásért a Portóval játszunk majd. A ligakupa is komolyra fordul ezután.Lazán, egy sor elkótyavetyélt lehetőséggel együtt ütöttük ki a Maritimót és ezzel biztossá vált, hogy a döntőbe jutásért a Portóval játszunk majd. A ligakupa is komolyra fordul ezután.

Véget ért a ligakupa csoportmeccses szakasza és ezzel kezdetét veszi egy egészen más időszak. Sorozatban a tizedik meccsünket nyertük meg, ami imponáló ugyan, de az igazán nehéz összecsapások még csak most jönnek!

Tudják ezt már a srácok is. Egy hét múlva egy hosszú és hideg oroszországi utazás elébe néznek, ami igencsak emberpróbálónak ígérkezik. Tegnap azonban egy meccsre szabadott csak koncentrálni, ami az elején nagyszerűen ment, de miután rájöttek a fiúk, hogy tulajdonképpen nagyon könnyű dolguk van, elkezdődött a könnyelműsködés.

Elfogultság nélkül mondhatom, hogy ez a meccs bizony végződhetett volna akár 6-0-ra is. Őrület, hogy mennyi helyzet kimaradt, néhány közülük egészen égbekiáltó volt. Saviola és N.Oliveira kezdhetett, utóbbi egész jól játszott. Az első gólt ő szerezte, aminek ismét nagyon örülünk. A válogatottban is szükség van egy ütőképes csatárra és Nélson lassacskán megérhet a feladatra. Az elálló fülei még zöldek és ez meg is látszott elvétve az elhamarkodott döntésein, viszont láttunk pozitívumokat is bőven. Szegény Saviolától viszont csak borzalmas megoldásokat láthattunk. A labda nem fogadott szót a nyúlnak és szállt mindenfelé, csak nem arra, amerre ő akarta. Az első félidőben a legtöbb helyzete talán neki volt.

Oliveira és SaviolaCapdevila végigjátszotta a meccset és az utolsó percig nagy alázattal futballozott. Lehet, hogy csak az Emersonnal szembeni elégedetlenségem mondatja velem, de sokkal szívesebben látnám őt a kezdőben akár a Zenit ellen is, semmivel sem lenne rosszabb nála.

A hátvédsorral nem voltak problémák, Garayék jól tették a dolgukat és még csak esélyt sem adtak a madeirai támadásoknak. Egyetlen olyan eset volt csupán amikor gólt kaphattunk volna, de Eduardo lecsapott a labdára.

A széleket Nolito és Gaitán uralta teljes mértékben, helyzeteket azonban ez a páros is hagyott ki szép számban. A gyorspasszos játék Aimarral eleinte mintha akadozott volna, de aztán helyreállt ott is a rend. Nolitóra kicsit pipa vagyok, hisz az utolsó percben egy egyszerűbb megoldással belőhette volna a negyedik gólt is, de ehelyett a látványosságra törekedve föléemelte. Ez van, na!

Rodrigo huszonöt percre állt csak be, de ez is elég volt neki arra, hogy bepakoljon kettőt. Fokozatosan csiszolódik a szemünk előtt gyémánttá, miközben Saviola meg elszenesedik.

Végezetül futott még egy debütáló Yannick Djaló, akinek álomszerűre is sikerülhetett volna a bemutatkozás, ha a második labdaérintéséből gólt szerez. Ehelyett csak egy gyenge lövésre futotta tőle épp a kapusba, így nem váltotta meg a világot.

Yannick Djaló debütálni készül

Összegezve tehát magabiztosan jutottunk tovább a csoportból az első helyen, amit mi sem hangsúlyoz jobban mint a kilenc pont és a 9-1-es gólarány. A Portó elleni összecsapásra csak március 21.-én kerül sor, de addig lesz még tennivalónk bőven mind Európában, mind pedig a bajnokságban. Végezetül pedig itt a meccs összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik