Szó szerint veszélyes terep

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.08.05. 13:08
És nem csak az omlásveszély miatt... Igazi veszélyes holland csapat, tele meglepetésekkel. Danger zone! Hála Dzsudzsinak a holland bajnokság emberesen...

És nem csak az omlásveszély miatt... Igazi veszélyes holland csapat, tele meglepetésekkel. Danger zone!És nem csak az omlásveszély miatt... Igazi veszélyes holland csapat, tele meglepetésekkel. Danger zone!

Hála Dzsudzsinak a holland bajnokság emberesen túl volt prezentálva az utóbbi években, így jóval egyszerűbb dolgunk lesz gyorsan átfutni rajtuk, mint az előző kör sorsolása után.

Első és legfontosabb információ, hogy az FC Twente az NB II. Nyugati csoportjában vitézkedő Kozármisleny SE szakmai partnere az utánpótlásnevelésben.

Első, és legfontosabb dolgunk ilyenkor, hogy tudatosítsuk magunkban: ugyan mi vagyunk a párosítás esélyesei, csak koncentrált, alázatos játékkal juthatunk tovább, különben besülünk, mint a Braga elleni Európa-liga elődöntőben.

Az utóbbi években a Twente a holland futball egyik zászlóshajója, mondhatni elértek mindent, amit holland klub reálisan elérhet: bajnoki cím, kupagyőzelem, Bajnokok Ligája csoportkör. Mindemellett az utánpótlásnevelésben elért eredményeik alapján Hollandia egyik legjobb akadémiáját építették fel, így minden szezonban tudnak egy-egy újonccal nagy meglepetést okozni akkor is, ha az ellenfél lelkiismeretesen felkészül belőlük.

Európai szinten mégsem túl eredményesek, és remélhetőleg ez a sorozat nem is most szakad meg. Hasonló gondokkal küszködnek mint mi, minősíthetetlenül gyenge bajnokság a holland is hogyha nem vesszük az élcsapatokat, évi 5-6 rangadóval pedig nem lehet felkészülni a top klubok elleni csatára.

A keretük ennek megfelelően minőségi, ám inkább a sablonos játékra alkalmas játékosokra épül, akik képesek évente 20-30 alkalommal kiszenvedni a győzelmet a bekkelő ellenfelek ellen, de azért egy Marc Janko, Bryan Ruiz, Emir Bajrami, vagy Danny Landzaat nyilván villanthat nagyobbat is, mint a passz-felpassz-kényszerítő-gól kombináció fásult ismételgetése...

Sajnos/szerencsére a hazai pálya előnyét sem élvezhetik, ugyanis a felújítási munkálatok során a tetőszerkezet leomlott, és egy munkás életét követelte.Az odavágókra augusztus 16/17.-én kerül sor, visszavágni pedig 23/24.-én lesz lehetősége a csapatoknak.

Figyelem! A bejegyzés erősen szubjektív, ihletője leginkább a nem egyszer délutáni alvásba torkolló holland bajnoki(pl.: Twente) meccsek nézése. A tévedés, és a szűklátókörűség jogát fenntartjuk. A képért köszönet a stadionturista blognak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik