Ésszel, vagy szívvel megyünk ma fel a pályára?

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 11:03
Meglepetés vagy nem, egy francia és egy portugál csapat meccsén a franciák egyetlen esélye, hogy a portugál nem teszi oda magát eléggé. Nem a...

Meglepetés vagy nem, egy francia és egy portugál csapat meccsén a franciák egyetlen esélye, hogy a portugál nem teszi oda magát eléggé. Nem a képünk nagy, csak reálisak vagyunk. Attól zseniális ez a helyzet, hogy tisztában vagyunk a csapat képességeivel, így sem jobbnak, sem rosszabbnak nem állítjuk be, mint amilyen. Egyszerűen kijelentjük, amit a DigiSport is reklámoz: a Benfica az El egyik esélyese. Ehhez most át kell ugrani egy akadályt. Vigyázat, azért az az akadály mozog!Meglepetés vagy nem, egy francia és egy portugál csapat meccsén a franciák egyetlen esélye, hogy a portugál nem teszi oda magát eléggé. Nem a képünk nagy, csak reálisak vagyunk. Attól zseniális ez a helyzet, hogy tisztában vagyunk a csapat képességeivel, így sem jobbnak, sem rosszabbnak nem állítjuk be, mint amilyen. Egyszerűen kijelentjük, amit a DigiSport is reklámoz: a Benfica az El egyik esélyese. Ehhez most át kell ugrani egy akadályt. Vigyázat, azért az az akadály mozog!

Amikor én utoljára Bordeaux meccset láttam, akkor Plókai és Kerekes lőtték a gólokat, Varga Józsika (vagy egy másik kopasz kissrác) még labdaszedő volt, a magyar Giggs pedig az Utrecht színeiben volt a játékvezetők réme. A Bordeauxból egészen mostanáig csak Cristophe Duggary neve ugrott be, ma viszont megtudtam, hogy a részegen kiválóan artikulálható cseh Plasil-Pudil páros előbbi tagja is itt játszik, mint ahogy a majdnem lengyel Obraniak is. Ja, és a soccerway szerint van egy háromszoros Martinique-i válogatott kapusuk, aki Párizsban született kameruni szülők gyermekeként. Durva, mi?

A bullshit generátorom szerint a Bordeaux egy masszív francia csapat, amelyet zavaró fekete-fehér tévén nézni, és akik bármikor képesek a bravúrra. A labda gömbölyű, ők pedig remekül kontráznak, de a labdától sem ijednek meg. A Stade Chaban Delmas-ban (ezt van magyar ember, aki kimondja ilyen szabad bölcsészesen?) soha nem állnak be védekezni, de ez a meccs a Luzban lesz, és az más kávéház. Ja, és a focit 11 a 11 ellen játsszák, ami rossz hír, mert nekünk van egy Salviónk is.

Mi viszont az egyenes kommunikáció hívei vagyunk, ahol az adó zajmentesen eljuttatja a vevőnek az üzenetet, és ahol a sört nem terheli chipsadóval a kormány. Ebben az univerzumban pedig az a helyzet, hogy mi vagyunk az esélyesek, és a Bordeaux-nak mint csapatnak csak annyival van szignifikánsan más szerepe ebben a történetben, mint mondjuk Hafnarfjordurnak lenne, hogy ők franciák, azokat meg valamiért nagyon utálom. Pedig Zidane is francia volt, márpedig ha Zidane francia volt, akkor az isten is legalább akcentus nélkül beszél franciául, és igazából Morgan Freeman is gyarmati fekát játszik a Minden6óban. De ez itt kicsit off, bár Wiki szerint Dugarry jó cimborája Zizounak, szóval annyira mégsem.

Tetszik, nem tetszik az ellenfélnek, itt az egyetlen esélyük az, hogy mi nagyon szeretnénk bajnokok lenni, és ahhoz marhára nincs szükségünk kettős terhelésre. Jorge Jesus úgy nyilatkozik az Európa-ligáról, mintha az a görög államadósság lenne, és Matolcsy kezelné. Nincs sérültünk és csak Matics eltiltott, így ha valaki kimarad, akkor az tényleg az agresszív rotálásnak lesz köszönhető. A keretben ennek nyoma sincs, tényleg a legjobb 18 játékost jelölte Jorge Jesus. Ez amúgy már teljes összevisszaság, mert pár éve, amikor meg fontos volt az El, akkor boldog boldogtalan bekerülhetett a csapatba, éppen csak Carole nem lehetett csapatkapitány. Felipe Menezes például rémlik még valakinek? (ide kb. még egy általam posztban sosem preferált szmájli is elférne, olyan Bad Luck Brian volt a srác)

Ismerve az elvárásokat (a világ egyik legjobb csapata vagyunk, you know) nehezen tudom elképzelni, hogy Jorge Jesus nem csak parasztvakít ezzel a karthauzi szerzetes dumával. Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy nem arcoskodik felesleges konfliktusokat generálva, egy továbbjutás úgyis érthető üzenet lesz, ha meg kiesnénk, akkor nem kell frusztráltan bírózni meg buziuefázni. Az utóbbi két kiesésünk amúgy is elég epic volt, Coentrao Braga elleni kisírt szemeit soha nem felejtem el, és ha a tavalyi Meireles dugó eszembe jut, akkor is sikerül olyan dolgokat mondani, hogy nem győzök a családom nevében elhatárolódni magamtól.Jorge Jesus

Ligakupázni ugye már nem kell, a kupában gyakorlatilag már a döntőben vagyunk (mondjuk tavaly is idegenben szerzett 2-0-ás előnyből estünk ki a Porto ellen), a bajnokságban pedig 9 meccs van vissza, ezt bő két hónap alatt kell lejátszani. Ebben a gatyaszaggató portugál bajnokságban azért el lehetne bírni mellette egy El-t is, ha már olyan mély a keretünk, hogy Nolitókat meg Bruno Césarokat vagyunk kénytelenek kirakni belőle.

[Buzulás on] Egy blog magánvéleménynek ad teret, így tessék feljegyezni: én személy szerint nagyon szeretek nyerni, minden egyes újabb kör az El-ben is újabb pár hét örökkévalóság a mennyben. Csodálatos dolog hinni abban, hogy azok a srácok, akik nap mint nap mosolyt csalnak az arcodra, azok egy lépéssel közelebb kerülhetnek az álmaikhoz. Felbecsülhetetlen annak a pillanatnak az értéke, amikor Cardozo kilép a védők közül, és átpöccinti Leno felett a labdát. Olyankor ugyanúgy ugrasz föl, és ugyanazt érzed, mint még pár millió Benfica drukker Angolától Lisszabonon át Budapestig. Ezt a feszültséget pedig csak egy derbi vagy egy nemzetközi kupa tudja megteremteni. [Buzulás off]

A kezdőt egy Artur- Maxi Pereira, Garay, Luisao, Melgarejo- André Almeida- Gaitán, Carlos Martins, Ola John- Rodrigo, Lima 4-1-3-2-re tippelném, ábra nincs, helyette egyetem meg meló igen, sajnos, nekem is 24 óra a napom. A személyes elvárásom egy sovány 1-0 Rodrigo góljával, ő úgyis meg van szeppenve mostanában, pedig pont tegnap ünnepelte a 22. születésnapját, ami akárhogy is nézzük, mindenhogy azt jelenti, hogy ki kell nőnie az utánpótláskorban világsztár, felnőttként beszart szindrómát.

A meccset 20:50-től a DigiSport közvetíti, kezdés 21:05-kör. Glorioso, sporttársak!Benfica-Bordeaux

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik