Sporting: leszakítva

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.11.27. 17:11
Tudunk rangadót nyerni emberhátrányban, amivel nem csak a többieknek üzentünk, de a mi szívünkről is egy nagy kő esett le. Hátradőlve nézhetjük...

Javi GarciaTudunk rangadót nyerni emberhátrányban, amivel nem csak a többieknek üzentünk, de a mi szívünkről is egy nagy kő esett le. Hátradőlve nézhetjük a Porto és a Braga birkóját ma este, hiszen jelen pillanatban mi vezetjük a tabellát.Javi GarciaTudunk rangadót nyerni emberhátrányban, amivel nem csak a többieknek üzentünk, de a mi szívünkről is egy nagy kő esett le. Hátradőlve nézhetjük a Porto és a Braga birkóját ma este, hiszen jelen pillanatban mi vezetjük a tabellát.

Racionálisan végiggondolva abszolút ikszes meccs volt (elvégre rangadóról beszélünk!), de az a csapat, aki képes két kapufát is lőni a gólja mellett, illetve fél órán át védekezni úgy, hogy Cardozot kiállítják, az bőven megérdemli a három pontot, arról nem is beszélve, hogy végül Luisaot Jardelnek kellett pótolnia.

Igen jó pénzeket lehet keresni ilyenkor azon, hogy jövőbe látó szemeinkkel valamelyik online sportfogadó portálon fél vagyonunkat felpakoljuk arra, hogy lesz kiállítás, ám a Sporting ellen úgy tűnik, hogy ez a derbi velejárója Benfica részről. Tavaly Sidnei, idén Cardozo ismerte meg, hogy milyen egyedül menni zuhanyozni. Okolhatnánk a paraguayit, tudjuk milyen lobbanékony, de érdemes rögzíteni: Joao Capela nehezen nőtt föl a feladathoz, és miközben nem áll nagy dealer hírében, most osztogatta a sárgákat rendesen-kilenc darabig jutott.Cardozo

Szerencsére nem kell leírnunk, hogy a kiállítás eldöntötte a mérkőzést, de tény: hatvan percig egy nagyon kombinatív, gyors játékot hoztunk le egyes támadásokat passzorgiáig hevítve, ám a kiállítás után kénytelenek voltunk alárendelődni a Sportingnak, és hol Artur, hol a szerencse mentett meg minket egy egyenlítő góltól.

Az első hatvan percet mégis sikerült uralni, és ahhoz képest, hogy a hét közben még az Old Traffordon hajtottuk 120%-ra magunkat, általában frissebbek is tudtunk lenni a Sportingnál. Gaitán sistergős kapufája tipikusan ennek a bizonyítéka:

Aki látta a meccset, és szorított valamelyik félnek, az biztos, hogy a felejthetetlen klasszikus darabok közé fogja sorolni ezt a derbit, hiszen amennyire vártuk, legalább annyira fordulatos is volt, legalább annyi hajmeresztő megoldást hozott, és a játék színvonala is inkább egy jó latinos focira emlékeztetett, mintsem valami fejvesztett darálásra. Végül pont az a szervezettség lendített át minket a derbi nehézségein, ami szegény Sportingosokban nem volt meg-pedig nálunk is négy nyári igazolás szaladgált egyszerre a pályán, egy pedig a kapuban álldogált.

Lehetett azonban bármilyen kiegyensúlyozott a meccs, játszhatott a Sporting nagycsapathoz méltóan, mint minden meccset, ezt is a gólok száma döntötte el, ami 1-0 arányban nekünk kedvezett. Nézzük hát, hogy Javi Garcia -aki a gólján kívül is nálam a meccs embere- hogyan büntette, hogy a Sporting védői nem figyeltek eléggé a szögletnél (nagyobb képért katt a Kép megjelenítése opcióra!):

Koncentrálj!

Nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű, de miután este a Bragának igen jó esélyei vannak, hogy pontot raboljanak a Portotól, végre átvehetjük a vezetést ténylegesen. Jelenleg bombaformában vagyunk, egyre komolyabban veszik a fiúk, hogy azt ígértem a magyar olvasóknak, hogy ez a csapat befér Európa top10 csapatába.

Három rangadó alatt 9 pontból 5-öt sikerült gyűjteni, amiért még nem jár szobor senkinek, de idén, amikor úgy tűnik, hogy az utóbbi évek egyik legszorosabb bajnokságát futják a portugálok, akkor ez nagyon értékes lehet még. Még annál is értékesebb, mint az az erkölcsi siker, hogy immár 8 meccs óta nem találják a zöldek fogást rajtunk...

Ezt persze a Sporting hívei nehezen viselik, úgy érezték, hogy ha már négy pontos hátrányba kerültek velünk szembe, és égett a csapatuk, akkor égjen a vendég szektor is-a tűz egyébként egész komoly méreteket öltött, a reggeli hírek szerint már a belügyminiszter is elrendelte a körülmények kivizsgálását:Ég a Sporting, ég...

És hogy lehessen kekeckedni, kinevetni Arturt, popcornnal dobálni Cardozot, vagy megrendelni egy Gaitán mezt Karácsonyra, íme a meccs összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik