Sas küzd fiókájával

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.01.17. 22:01
A Liga-kupa a fontossági sorrendben talán a legutolsó helyen cammog. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy cimvédőként lépünk pályára és a Santa...

A Liga-kupa a fontossági sorrendben talán a legutolsó helyen cammog. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy cimvédőként lépünk pályára és a Santa Clara ellen még tartalékos összeállításban is illik nyerni.A Liga-kupa a fontossági sorrendben talán a legutolsó helyen cammog. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy cimvédőként lépünk pályára és a Santa Clara ellen még tartalékos összeállításban is illik nyerni.

Portugália viszonylag kicsi ország, vagyis ha a csapatoknak utazniuk kell egymáshoz a különböző mérkőzések során, nem kell megtenniük eget rengető távolságokat. Más a helyzet azonban, ha a Santa Clara nevű sportegyesülettel hoz össze a nem túl kegyes sors. Az említett klub ugyanis Ponta Delgada-ban, az Azori-szigetek legnagyobb városában székel, ami Lisszabontól légvonalban kb. 1500 kilométerre található nyugatra. Utazni szerencsére itt most nem nekünk kell, hanem a sasfiókáknak.

Igen, merthogy sasok ők is. A két klub már évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol egymással, olyannyira, hogy címereink egészen 2011-ig, tehát tavalyig szinte teljesen egyformák voltak. A Santa Clara-ról esetleg még annyit érdemes tudni, hogy legnagyobb riválisaik a madeirai csapatok (Maritimo, Nacional) és legnagyobb sikerük a másodosztály megnyerése volt 2001-ben.

Megvan tehát a lehetőség arra, hogy az ezidáig mellőzött játékosok bizonyítási lehetőséget kapjanak. A kapuban minden bizonnyal Eduardo fog unatkozni és Miguel Vitor valamint Nélson Oliveira is ott lehet a kezdőben. Utóbbira még nagyobb az esély, hiszen Jesus mester már a Setúbal ellen is be akarta küldeni, csak közbejött Cardozo kiállítása. Az meg, hogy Cardozo összeszedett egy kisebb sérülést a hét elején még inkább valószínűsíti Oliveira kezdését.

Nélson OliveiraJól melegíts Nélson, holnap tőled várjuk a gólokat!

Persze Jorge Jesus-t nehezebb kiismerni mint egy személyiségzavarral küszködő nepáli cserediákot, így a végső felállásra még köd borul egyenlőre, de annyit zsebre tehetnek a másfélezer kilométert utazó sasfiókák, hogy dicső rokonuk nem fog velük kesztyűs kézzel bánni.

A meccs itteni idő szerint 21:15-kor kezdődik. Aki esetleg úgy dönt, hogy bojkottálja a holnapi Real Madrid - Barcelona mérkőzést, az talál streameket a PlanetBenfica.com-on.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik