Nyolcadjára sem

Vágólapra másolva!
2012.08.19. 12:08
2004 óta képtelenek vagyunk meccset nyerni a nyitófordulóban és tegnap is mindent megtettünk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. A Braga ellen bemutattuk...

2004 óta képtelenek vagyunk meccset nyerni a nyitófordulóban és tegnap is mindent megtettünk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. A Braga ellen bemutattuk azt a játékot, amivel még a dobogóra sem lenne sanszunk odaérni, bízom benne, hogy nem csak én szégyellem magam a csapat és Jesus nevében. Mi volt ez??
2004 óta képtelenek vagyunk meccset nyerni a nyitófordulóban és tegnap is mindent megtettünk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. A Braga ellen bemutattuk azt a játékot, amivel még a dobogóra sem lenne sanszunk odaérni, bízom benne, hogy nem csak én szégyellem magam a csapat és Jesus nevében. Mi volt ez??

Ma már reggel 9-kor kidobott az ágy, pedig nincs is jobb annál, mint egy hosszú hétvégén jókat aludni és kipihenni a munkával töltött hét fáradalmait. Szerettem volna délig szunyálni, szépeket álmodni, de nem ment. Nem azért, mert a frissen tetovált karomat kidörzsölte volna a lepedő az oldalamról hasra fordulás közben - ha másra nem is használom, legalább ilyenkor kiderül, mekkora találmány a folpack -, hanem mert a kedvenc csapatom tegnap esti produkciója nem hagyott nyugodni.

Vannak dolgok, amiket nem értek.

Artur a kapuban, eddig stimmel.
Maxi-Luisao-Garay-Melgarejo hátvéd négyes, azt gondoltam a kezdősípig, szintén stimmelhet. Csakhogy elég hamar kiderült, Luisao fejben még egy kiadós szarásra sem alkalmas a düsseldorfi meggondolatlanság után, még egy labdát is félt kivágni, nehogy feljelentsék érte, aminek már majdnem az 5. perc környékén következménye lett. A legnagyobb problémát mégsem az ő játéka okozta. Melgarejo nem balhátvéd, ezt többször is bizonyította, Jesus pedig vagy belátja és bekopog Ruihoz, vagy nagyon sok bajunk lesz ebből. Ő nem az a belátós fajta, ezt tudjuk jól, de jobb később mint soha. Mégsem tudom JJ-t hibáztatni a védelem összetétele miatt, hiszen még nem volt választása.
A középpálya viszont számomra teljesen megmagyarázhatatlan. 68 percig, Aimar beállásáig azt sem tudtam eldönteni, hogy 4-4-2-t vagy 4-2-3-1-et szerettünk volna játszani, akkora volt a káosz. Rodrigo visszalépegetett néhanapján labdákért, de tavaly már választ kaptunk arra, hogy képes-e Pablo posztján játszani, egyértelmű, hogy kurvára nem. Emiatt Witselnek kellett mélységből szervezni, látható volt, hogyha nem sikerült bevonni a játékba, ívelgettünk ész nélkül mintha mi lennénk a Chelsea. Bruno Cesarról nagyon jól tudja mindenki, hogy a jobb oldalról befelé indulva igazán veszélyes és hatékony a játéka, ehhez képest Jesus kitolta balra, a jobb oldal pedig Salvióé lett, aki egy darab felkészülési meccsen sem játszott. Mi a lényeg?
A Braga elviekben riválisunk lesz és hiába első forduló, meg átok meg minden, ezt a meccset be kellett volna húzni, mindenáron, nem ilyen szar játékkal örülni egy iksznek a végén. JJ a szezon egyik legfontosabb meccsére összerakott egy olyan csapatot, akik még edzésen sem játszottak együtt, ráadásul egy playmaker nélkül, aki fazont szabna a támadójátéknak. Mert még Axel sem képes egyszerre szűrni és irányítani. Aimar anélkül kapott 25 percet, hogy egyszer is edzett volna, Carlos Martins bombaformában tudta le a felkészülést elejétől a végéig, és be sem szállhat? Persze magyarázat erre is van, állítólag megsérült a válogatottnál.., de akkor miért ülteti a padra, ha úgyis sérült? Ola John meg Fruit Ninjázzon a lelátón Saviolával?

Martinsnak a cicázás jutott

Nálam a Javi-Witsel-Bruno-Carlos Martins-Nolito/Gaitan ötös kapott volna lehetőséget, mert már számtalanszor bizonyították tavaly, hogy kombinatív és eredményes játékra képesek. CM ugyan kölcsönben volt, de a nyár folyamán megmutatta, alkalmas jó játékra ebben a rendszerben. Salvio nem játszott rosszul, gólt szerzett, utólag mégis azt mondom, korai volt odaajándékozni neki a jobb szélt.

A csapat játéka teljesen kiábrándító volt, lassú és körülményes, folyamatos rossz döntésekkel, nyomaiban sem emlékeztetett az elmúlt szezon passzorgiájára és a megszokott támadófutballra. Mintha JJ elnézte volna a naptárat és egész héten futóedzéseket tartott volna, aztán pénteken leesett neki, hogy "baszki, holnap meccs..." Nem ezt vártam, nem erre számítottam. Szerintem senki nem ezért várta veszettül a szezonkezdést. A helyzet jelenleg aggasztó, de nem akarom elhinni, hogy ez nem egy szezon eleji szokásos kisiklás volt. Sokkal többre vagyunk képesek, és ezt jövő vasárnap a Setubal ellen elkezdjük majd bebizonyítani. Legalábbis nagyon ajánlom!

Szeretnék elnézést kérni amiatt, hogy a korábbi posztomban Mossorót Olympiakosz játékosnak tituláltam, tegnap góllal nyomatékosította, hogy mégsem igazolt Görögországba.
Aki nem látta, semmit sem veszített, de az összefoglalóból kiderül, miért kell okvetlenül szereznünk egy bal bekket a hónap végéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik